Samsung представя "Accessibility Map", апликацията за смартфони за параолимпийските игри

Samsung обединява усилия с Фондация за хора с увреждания "United Country", Организационния комитет на Сочи 2014 и администрацията на град Сочи, за да създадат достъпна среда в Русия
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя "Accessibility Map", апликацията за смартфони за параолимпийските игри
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd., световен партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри в категория Оборудване за безжични комуникации, представи мобилната апликация "Accessibility Map", която дава възможност на потребителите да получават по-лесно и по-бързо информация за места в града с достъпна среда. Чрез приложението потребителите могат и да споделят информация за маршрути за пътуване в града, подходящи за хора с увреждания, както и за близки места, където да гледат параолимпийски спортове.

"Гордеем се с подкрепата, която Samsung осигурява на параолимпийското движение през последните години", заяви Санг-хо Юн, президент на Samsung Electronics CIS headquarters. "Радваме се, че най-новите Samsung смартфони и технологии имат своя принос в подобряването на качеството на живот на хора с увреждания и ги подкрепят в това да постигат забележителни резултати."

За разработката на мобилното приложение Accessibility Map Samsung си партнира с Фондация за хора с увреждания "United Country" и Организационния комитет на Сочи 2014. Accessibility Map е интерактивен проект, представен от Организационния комитет на Сочи 2014 в помощ на хората с увреждания. От оповестяването на проекта преди една година в повече от 500 града в Русия са се появили над 13 000 места, достъпни за хора с увреждания. По този начин милиони хора с ограничения в придвижването, нарушено зрение или слух, както и майки с детски колички имат достъп до нови места, които осигуряват достъпна среда.

"Международният параолимпийски комитет (IPC) е твърдо решен да създаде достъпна среда без ограничения за Сочи и приносът на Samsung в този важен процес е изключително значим. Вярвам, че приложението Accessibility Map е уникален проект, разработен в периода на подготовка на първата Параолимпиада в Сочи. Този съвместен проект ще доведе до дългосрочно партньорство със Samsung, което ще ни помогне да осигурим надежда и вдъхновение, премахвайки ограниченията, които стоят пред хората с увреждания", заяви сър Филип Крейвън, президент на IPC.

Като световен партньор на Параолимпийските игри Сочи 2014, Samsung развива няколко значими социално-спортни проекта, имащи за цел подобряване качеството на живот на хора с увреждания и повишаване на информираността сред обществото и правителството в Русия за този сериозен проблем. Samsung си партнира и с администрацията на град Сочи за осигуряването на безпрепятствен достъп на хората с увреждания до повече места за забавление и прекарване на свободното време.

"Радвам се, че подкрепяме Samsung, дългосрочен световен партньор на Параолимпийските игри, за създаването на мобилното приложение за достъпна среда в Сочи. Тази инициатива ще помогне да издигнем до ново ниво проекта на града чрез модерните технологии и ще осигури незабравимо изживяване за хората с увреждания на Параолимпийските игри Сочи 2014", заяви Жанна Григориева, директор на Олимпийския департамент в администрацията на град Сочи.

Руската версия на приложението Accessibility Map вече е достъпна в Google Play, а английската ще бъде качена в края на декември.

За проекта Accessibility Map

Организационният комитет Сочи 2014 анонсира иновативния проект Accessibility Map project през юни 2011 г. Неговата основна цел е да помага на хората с увреждания да намират близките места, където могат да наблюдават параолимпийски спорт и да им осигури информация за достъпните удобства в близост до дома им, както и маршрути за пътуване.

Уебсайтът на Accessibility Map – www.kartadostupnosti.ru активно се захранва с информация: в момента разполага с данни за достъпни съоръжения в почти 500 града в Русия и само за 5 месеца има над 35 000 посещения от потребители в 58 страни по света.

Доброволци и интернет потребители вече са добавили над 13 000 локации и съоръжения в картата.

Уебсайтът на Accessibility Map бе отличен с престижната награда Runet Prize през ноември 2012 г., както и Golden Drum през 2013.

За участието на Samsung в Параолимпийските игри

Samsung е световен партньор на Международния параолимпийски комитет (IPC) в категория Оборудване за безжични комуникации. Започвайки със Зимната параолимпиада в Торино 2006, Samsung е подкрепил Параолимпиадата Пекин 2008, Зимната параолимпиада Ванкувър 2010, Параолимпиадата Лондон 2012 и с гордост подкрепя Зимната параолимпиадата Сочи 2014. Samsung има за цел да превърне Параолимпийските игри в събитие, което достига до по-широка публика и чрез своите безжични комуникационни технологии да даде възможност на повече хора по света да споделят вълнението и вдъхновението от Игрите.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. e глобален технологичен лидер, който открива нови възможности за хората навсякъде по света. Нашият екип наброява 270 000 души от 79 държави, а годишните продажби на компанията възлизат на 187.8 млрд щатски долара. За повече информация посетете www.samsung.com.

 реклама