Samsung представи цялостна карта на технологичните процеси

Samsung Electronics, световен лидер при развитието на технологии за полупроводници, представи цялостна карта на технологичните процеси, за да помогне на потребителите да създават и произвеждат по-бързи и по-мощни чипове
по статията работи: biznews.bg
Samsung представи цялостна карта на технологичните процеси

Samsung Electronics, световен лидер при развитието на технологии за полупроводници, представи цялостна карта на технологичните процеси, за да помогне на потребителите да създават и произвеждат по-бързи и по-мощни чипове. От хипер мащабни центрове за данни до Интернет на нещата, тенденциите в индустрията за разработване на интелигентни, непрекъснато свързани устройства, изискват предоставянето на безпрецедентен достъп до информация по нови и мощни начини. Samsung ще поведе индустрията, благодарение на своите 8-нм, 7-нм, 6-нм, 5-нм, 4-нм и 18-нм FD-SOI процеси в своята най-нова технологична карта.

"Универсалната природа на интелигентните, свързани машини и потребителските устройства сигнализира за началото на следващата индустриална революция. За да бъдат конкурентоспособни в днешната бързо развиваща се бизнес среда и да постигнат своите бизнес цели, нашите клиенти се нуждаят от партньор с цялостна карта на технологичните процеси", каза Джонг Шик Юън, изпълнителен вицепрезидент на Foundry Business в Samsung Electronics.

Най-новите технологични процеси и решения на Samsung, представени на годишната конференция Samsung Foundry Forum, включват:

  • 8LPP (8nm Low Power Plus): 8LPP осигурява конкурентното предимство на мащаба преди прехода към EUV (Extreme Ultra Violet) литография. Комбинирайки ключови иновации в 10-нанометровата технология на Samsung, 8LPP предлага допълнителни предимства в областта на производителността и плътността в сравнение с 10LPP. 

  • 7LPP (7nm Low Power Plus): 7LPP ще бъде първата технология за полупроводници, която ще използва EUV литография. 250W от максималната мощност на EUV, която е най-важният крайъгълен камък за внедряването на EUV в производството с голям обем, бе разработена съвместно от Samsung и ASML. Внедряването на EUV литографията ще преодолее бариерите на мащаба в закона на Мур.

  • 6LPP (6nm Low Power Plus): 6LPP използва уникалните решения за смарт скалиране на Samsung, които ще бъдат внедрени в EUV-базираната технология 7LPP, позволявайки по-голямо оразмеряване на площта и предимства от ултра ниска мощност.

  • 5LPP (5nm Low Power Plus): 5LPP разширява физическата граница на скалиране на FinFET структурата чрез внедряване на технологични иновации от следващото поколение за по-добро мащабиране и намаляване на мощността.

  • 4LPP (4nm Low Power Plus): 4LPP ще бъде първата реализация на следващото поколение архитектура за устройства - MBCFETTM структура (Multi Bridge Channel FET). MBCFETTM е уникалната технология на GAAFET (Gate All Around FET) на Samsung, която използва устройството Nanosheet за преодоляване на физическите ограничения на мащаба и производителността на FinFET архитектурата.

  • FD-SOI (Fully Depleted – Silicon on Insulator): Samsung постепенно ще развие своята 28FDS технология в по-широка платформа чрез внедряване на опции за RF (Radio Frequency) и eMRAM (embedded Magnetic Random Access Memory). 18FDS е процес от следващо поколение в FD-SOI картата на Samsung, отличаващ се с подобрена PPA (Power / Performance / Area).

Юън заключи, че "картата на технологичните процеси на Samsung Foundry е доказателство за добрата съвместната работа с нашите клиенти и екосистемата от партньорски взаимоотношения. Внедряването на нашите технологични процеси ще даде възможност за експанзия на нови устройства, които ще свързват потребителите по невиждани досега начини".

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

 

 реклама