Samsung представи първия в индустрията 28-мегапикселов APS-C CMOS сензор за цифрови фотоапарати  2

Използва напредналa (BSI) пиксел технология със задно осветяване и 65-нанометрова (nm) планарна технология, за да предложи изключително качество на изображението и енергийна ефективност
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представи първия в индустрията 28-мегапикселов APS-C CMOS сензор за цифрови фотоапарати

Samsung Electronics, световен лидер в модерните полупроводникови решения, обяви днес новата си 28-мегапикселова матрица APS-C CMOS* за цифрови фотоапарати. Пуснатият в момента в производство нов S5KVB2 е проектиран като част от новия безогледален фотоапарат на Samsung, NX1, и ще бъде представен заедно с фотоапарата на Photokina 2014, който ще се проведе в Кьолн, Германия от 16 до 21 септември.

Използвайки напредналата BSI пиксел технология на Samsung, новият сензор S5KVB2 предлага превъзходно поглъщане на светлина. Използвайки 65nm (нанометра) нискоенергиен меден технологичен процес, както и технологията за по-фин дизайн, този нов сензор задоволява изискванията за енергийно ефективни и безшумни висококачествени изображения в безогледалните фотоапарати от висок клас.

"За да задоволи нарастващата нужда на пазара от висок клас сензори в цифровите фотоапарати, Samsung въведе тази нова матрица, която разполага с отлична висока разделителна способност, превъзходно качество на изображението и по-висока скорост на снимане с ниска консумация на енергия – каза Кайоши Хонг, вицепрезидент на System LSI marketing в Samsung Electronics. – Въз основа на своята водеща роля в CMOS технологиите за изображения Samsung ще продължи да бъде в крак с новите тенденции на пазара на сензори за камери."

Новата матрица S5KVB2 е първият в индустрията APS-C сензор, който ползва BSI (със задно осветяване) пиксел технология. BSI структурата премества металните слоеве в задната част на фотодиода, за да намали загубата на светлина. Прилагайки BSI пиксели, най-новият сензор на Samsung подобрява чувствителността към светлината на всеки пиксел и повишава поглъщането на светлина в периферните зони с около 30%, което води до по-резки и ясни изображения в сравнение със стандартните предно осветени (FSI) пиксел сензори.

Чрез преместването на позицията на фотодиода металното окабеляване на сензора е по-оптимизирано за по-висока постоянна скорост. В резултат S5KVB2 предлага видеозапис 30fps** в Ultra HD резолюция, предоставяйки изключително качество на видеото за фотоапарат.

В допълнение, сензорът използва и съвременния 65nm нискоенергиен меден технологичен процес на Samsung, който е доста по-напреднал в сравнение с 180nm алуминиев технологичен процес, който се използва по принцип при производството на сензорни матрици. Въз основа на по-тънките интегрални схеми и употребата на мед, 65nm меден технологичен процес позволява консумацията на енергия да бъде намалена значително в сравнение със сензорите, основани на предишната технология на процеса. Като резултат новият S5KVB2 сензор има по-малко топлинни емисии.

Посредством напредналия процес на изработка и дизайнът на интегралната схема, S5KVB2 намалява значително и случайния шум.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 

 реклама