Samsung представи ненадминато изживяване с първите по рода си Smart функционалности

Телевизорите на Samsung за 2013г. позволяват на потребителите да се радват на изключително, интегрирано и поглъщащо забавление
по статията работи: Елица Елефтерова
Samsung представи ненадминато изживяване с първите по рода си Smart функционалности
Снимка: Samsung

Samsung Electronics днес представи ненадминато изживяване с първите по рода си Smart функционалности, по-големи екрани с впечатляващо качество на картинта и елегантен дизайн, които надминават границите на технологиите със своите TV предложения за 2013г.

Независимо от предпочитанията на потребителите за LED, OLED или иновативния Ultra High Definition (UHD), Smart телевизорите на Samsung за 2013г. позволяват на потребителите да се радват на изключително, интегрирано и поглъщащо забавление. С повишаването на търсенето на големи екрани Samsung ще увеличи и своите модели, достъпни в 60 и повече инча в допълнение към най-големия в света потребителски UHD 110- инчов телевизор.

Акцентите за 2013г. включват:

  • Samsung Smart Hub: Пет интуитивни панела (в зависимост от региона), които помагат на потребителите да управляват и навигират различни типове съдържание, за първи път са разположени като тъмбнейли на екрана, така че избирането и гледанетона съдържание на големия екран е дори по-лесно. С леко движение на ръката (завъртане) можете да откриете пет напълно различни изживявания със Smart Hub, сякаш имате пет различни телевизора.
  • S-recommendation: Бързо и лесно търсете ТВ програми, първокласно видео до поискване, приложения, социално съдържание и локални предложения за най-персонализираното ТВ изживяване до сега.
  • Подобрен Smart Interaction: Използвайте ежедневния си език и обикновени жестове, за да намерите съдържание или да управлявате телевизора.
  • Конвергенция между устройства и съдържание с мулти-скрийн функционалности: Smart View от Samsung позволява на потребителите лесно да местят своето съдържание между различните устройства в реално време; AllShare свързвателевизора със съвместими мобилни устройства и домакински уреди безжично и създава smart център за медиа и автоматизиране на целия дом. Потребителите получават и възможността да излъчват ТВ съдържание на съвместими GALAXY таблети ителефони.
  • Evolution Kit: Собствениците на водещите телевизори на Samsung от 2012г. (серии ES7000/ 8000/ 9000) ще могат да обновят своите устройства с най-новите Smart TV функции, без да им се налага да си купуват нов телевизор.

"Изборът от приложения и съдържание расте, потребителите са изправени пред главозамайващото предизвикателство да открият качествено съдържание, което отговаря на техните интереси. Те търсят начини да изживеят съдържанието и искат това да бъде лесно”, каза Ким Хюн-Сук, Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Visual Display business в Samsung Electronics. "Ние опростихме процеса с телевизори, които предлагат по-интуитивни функции, много опции за свързване и възможности за съдържание, както и по-големи екрани с реалистична картина. Сега потребителите могат да се радват на едно перфектно изживяване, което е по-богато и по-лесно отвсякога.”

Като признание за своята лидерска позиция при иновациите, дизайна и инженерството, Samsung спечели четири награди за иновативност на CES 2013 за своята линия телевизори. Samsung S9 UHD TV получи отличието CES Best of Innovation, докато три Smart телевизора – F9500 OLED TV, F8000 LED TV и F7500 LED TV – бяха отличени с награди за дизайн и инженерство.
Невероятно  изживяване с персонализирано визуално съдържание

Samsung Smart Hub е с обновен дизайн, за да улесни потребителите. Приложенията и съдържанието са подредени в пет динамични панела с лесен за навигация интерфейс. Панелите са:

  • Оn TV – показва канала, който е пуснат в момента, както и персонализирани предложения за потребителите.
  • Филми и телевизионни предавания – лесен преглед на филми и телевизионни предавания, които са достъпни от различни доставчици на съдържание. Съдържанието е препоръчано на база на вкусовете на потребителя.
  • Снимки, видеа и музика – позволява на потребителите да организират личното си съдържание и файлове на Samsung Smart TV и други свързани устройства
  • Social – показва съдържани, създадено от приятели и членове на семейството, популярни видеа от Facebook, Twitter, YouTube и програми за видео разговор.
  • Apps – организира свалените Samsung Apps за по-лесен достъп.

Новата S-Recommendation технология на Samsung позволява откриването на персонализирано съдържание, базирано на предишните избори на потребителите или на рейтинг, който те са поставили. Функцията е достъпна при Smart телевизорите от 2013г., Smart home theater и Smart Blu-ray плейрите и открива съдържание през всички възможни канали като телевизионния ефир, стрийминг на видео до поискване, приложения, социални мрежи и локално съдържание от лични устройства, за да гарантира, че потебителите винаги имат какво да гледат.

През 2012г. Samsung първите телевизори с гласови и жестови контрол. Тази година Samsung дава на потребителите по-инстинктивен и интуитивен начин за навигация и контрол на Smart телевизорите.

Подобрените Smart Interaction функционалности използват сложни алгоритми, за да гарантират дори по-добър жестови и гласови контрол. С новия Voice Interaction™ потребителите могат да използват ежедневен език, за да управляват телевизора. Освен това, те могат и да поискат от своето устройство да потърси съдържание по име на актьор, заглавие или жанр и то ще им осигури предложения.

Жестовият контрол сега разпознава по-естествени движения с жестове  с две ръце. Зрителите могат да използват функцията Pinch to zoom или да завъртят ръка, за да навигират лесно Smart Hub Панелите.

UHD TV – най-висока резулюция на най-голям екран

Моделът на Samsung S9 UHD TV е представител на най-големия екран за дома с брилянтно качество на картината в ултра-HD резолюция. Телевизорът притежава функции за преобразуване на видео сигнала във възможно най-добро качество на излъчване. Патентована технология на Samsung може да преоразмери HD или Full-HD до UHD качество, като регенерира информация, за да създаде прецизна и реална картина.

Благодарение на своята технология Precision Black Pro, S9 постига дълбоки, естествени стойности при черното и бялото. За да предостави кристално ясна резолюция, невиждана досега при широкоформатните дисплеи, телевизорът комбинира много високи стойности на контраст и Ultimate Dimming контрол, който използва стотици LED групи и прецизен BLU контрол.

Перфектното качество на картина при S9 е допълнена от мощна аудио система с читириядрен процесор. Телевизорът е оборудван с вградени високоговорители с мощност от 120 вата, които възпроизвеждат 6 пъти по-добър звук от конвенционалните телевизори.

Минималистичния Timeless Gallery дизайн на S9 повишава стандартите в изтънчения дизайн на телевизори.

OLED TV

Новият OLED телевизор на Samsung - моделът F9500, има самостоятелно излъчващи подпиксели на червено, зелено и синьо, което премахва необходимостта от подсветка. По този начин бялото и черното в изображенията биват възпроизвеждани в техните абсолютни стойности. За първи път в света този модел на Samsung предлага Multi-View функция. Тя позволява на потребителите да гледат едновременно на един екран напълно различни Full-HD видео съдържания със съответния към тях звук. Тази функция е възможна благодарение на специалните 3D очила на Samsung, които идват с вградени високоговорители. F9500 обещава картина без замазване при движенията, със значително подобрени стойности на контраст, които дават несравними детайли при сенките и формите, както и впечатляващи нюанси на цветовете, дори при най-тъмните сцени.


LED TV – най-ярката  картина

Samsung продължава да бъде лидер на пазара с LED Smart TV, заради съчетанието между новия хардуер в ефектния дизайн. F8000 предлага по-живи и богати цветове, по-висок контраст и по-ярка картина. Патентованата от Samsung технология Micro Dimming Ultimate предлага картина с впечатляващ контраст и яркост и дълбоки стойности на черното при 3D съдържанието. Това е първият в света Smart LED TV с четириядрен процесор, който позволява на потребителите да се възползват от бърза реакция при приложенията, онлайн услугите и ефирната телевизия. Моделът ще се предлага в размери от 46, 55, 60, 65 и 75 инча.
Със своята тънка рамка  с розово-златни акценти, Samsung F7500 привнася стил и елегантност във всеки дом. Технологията Micro Dimming Pro предлага картина с ярък контраст, дълбоко черно и кристално ясни детайли. Телевизорът е оборудван с четириядрен процесор, като този на F8000, който позволява отзивчивост при боравене с функциите. F7500 ще се предлага в размери от 46,55 и 60 инча.

Плазмен телевизор  – нов стандарт за качество на картината  в индустрията

Създаден, за да се превърне в нов стандарт за съзвършенство  при плазмените телевири, Samsung F8500 предлага най-доброто качество на картината с изключително дълбоки черни тонове. Всъщност, F8500 осигурява същите нива на яркост и 8 пъти по-силни черни цветове от обикновен LED телевизор, благодарение на подобрения при яркостта, както и на Deep Black алгоритъма на Samsung и Real Black Pro II. F8500 е и един от първите телевизори, които поддържат HEVC съдържание. Създаден специално за настоящите и бъдещи HD телевизори, този кодек гарантира, че F8500 осигурява най-богатото и пленяващо съдържание днес, както и в бъдещето.

Уникалният дизайн на F8500 е перфектна комбинация между естетика и функционалност. Първокласната му визия е създадена с едно единствено парче метал. Футуристичният му вид е подчертан от тъмния титаниев цвят на телевизора, ултра тънката рамка, естествено извитите линии и уникалната квадратна стойка, което го превръща по-скоро в произведение на изкуството отколкото  обикновен телевизор. Той ще бъде достъпен с размер на екрана 51”,60” и 64”.


Samsung Evolution Kit осигурява обновяване на Smart TV функциите

Всеки модел от сериите ES7000/8000/9000 е оборудван със Smart Evolution слот в задната част на телевизора, който позволява на потребителите лесно да обновят хардуера и софтуера на своите устройства, така че да са винаги в крак с най-новите иновации. Като добавят Evolution Kit към своите телевизори от 2012г., потебителите могат да се радват на Smart Hub с нов дизайн, подобрен жестови и гласови контрол, както и на четириядрен чипсет за увеличена мощ. Примиум моделите от 2013г. също ще бъдат оборудвани със слотове за бъдещи ъпдейти.

 реклама