Samsung представи SDK пакети за новите си устройства на MWC 2014

SDK пакети за Galaxy S5 и Samsung Gear 2 бяха представени на разработчиците на Samsung Developer Day на MWC
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представи SDK пакети за новите си устройства на MWC 2014
Снимка: Samsung

Днес по време на Samsung Developer Day на Световния мобилен конгрес в Барселона, Испания, Samsung Electronics Co. Ltd. обяви, че Software Development Kits (SDKs) за Galaxy S5 и Samsung Gear 2 са достъпни.

След премиерите на Galaxy S5 и Samsung Gear 2 в Барселона на 24 февруари SDK пакетите бяха представени пред повече от 500 разработчици на приложения от целия свят. Това се случи на Samsung Developer Day (Ден на разработчиците на Samsung), конференция, която Samsung организира за разработчици на приложения от 2011 година насам в изложбената зала App Planet на MWC.

SDK пакет за Samsung Gear 2, базиран на Tizen, също беше представен публично за първи път. В допълнение на тези SDK пакети Gear Fit SDK за Samsung Gear Fit беше представен, за да покаже потенциала за развиване на приложения за интерактивни аксесоари.

Д-р Won-Pyo Hong, президент на Media Solution Center на Samsung Electronics, каза "Ние от Samsung ще продължим да осигуряваме по-разбираеми SDK пакети за нашите мобилни устройства, да поддържаме връзка и да си сътрудничим с партньори-разработчици, за да предоставяме уникално и несравнимо съдържание и услуги на нашите клиенти.”

По време на Samsung Developer Day компанията представи и подобрен Samsung Mobile SDK 1.5 с технология за сканиране на пръстови отпечатъци, подсилена функция за улавяне на движение, включена в Galaxy S5, както и Multi-screen технология за разработване на приложения, която може да оперира едновременно на телевизор и мобилни устройства.

S Health SDK пакет също бе представен на партньорите-разработчици. S Health, персонализираното приложение на Samsung, което с помощта на сензори дава информация за здравето на потребителя, е достъпно от различни мобилни устройства на Samsung.

В допълнение на изложенията и демонстрациите на SDK пакетите беше представена и презентация за тенденциите при разработване на мобилни приложения от гост лектора Андреас Константиноу, CEO на VisionMobile.

Наградите за Samsung Smart App Challenge 2013, успешно проведен глобален конкурс за разработчици на приложения през изминалата година, също бяха представени на церемонията.

Можете да откриете повече информация за новите SDK пакети на уебсайта на Samsung Developers: http//developer.samsung.com.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за потребителите навсякъде. Чрез постоянни нововъведения и открития ние променяме света на телевизорите, смартфоните, таблетите, компютрите, камерите, домашните уреди, принтерите, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

Нови SDK пакети

Име

Описание

S Health SDK

S Health SDK позволява на разработчиците да използват данни за здравето, генерирани от приложението S Health

Gear SDK

Gear SDK осигурява поддръжка на инструменти и различни APIs, за да създава приложения за SAMSUNG Gear

 

Gear Fit SDK

Companion UI Profile осигурява емулатор за носими устройства и различни APIs, за да контролира Gear fit.

 

 

 

 

 

 

 

Обновени SDK пакети

 

Име

Описание

Samsung Mobile

SDK 1.5

Samsung Mobile SDK 1.5 е подновен и насочен към Samsung Galaxy S5.

Функцията за улавяне на движение и жестове е подобрена. В допълнение са добавени още Pass, инструмент за разработване на приложения с разпознаване на докосването и Office, инструмент-конвертор на изображения в документите.

Multi-screen SDK

Samsung Multi-screen SDK е изцяло нов SDK пакет, който позволява на разработчиците да се възползват от лидерството на Samsung на пазара на смартфони и смарт телевизори. Базиран на cloud publishing system, Multi-screen SDK включва APIs за откриване с едно докосване и свързване на устройства, което позволява споделянето на съдържание между устройства.

 

 реклама