Samsung предоставя пленителни преживявания на CES 2014 в партньорство с BMW, Trek Bikes, Kidrobot и 3D Systems  3

Интерактивните представяния на щанда подчертават разнообразните възможности за интеграция на мобилните устройства Samsung Galaxy Note 3, Gear и новия NotePRO
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung предоставя пленителни преживявания на CES 2014 в партньорство с BMW, Trek Bikes, Kidrobot и 3D Systems

Samsung Electronics Co. Ltd. представи ключови интерактивни Galaxy преживявания на щанда на Samsung на CES 2014. На тазгодишното изложение мобилните технологии заемат централно място и Samsung достига нови висини като водеща компания в индустрията с поредица от интерактивни партньорски демонстрации на щанда. Партньорството между мобилните устройства Galaxy и BMW, Trek Bikes, Kidrobot и 3D Systems e изложено на щанда на Samsung (№12004) в централната зала на Конгресния център в Лас Вегас между 7-ми и 10-ти януари.

BMW – Samsung Galaxy Gear с функционалност на BMW i Remote

BMW i3 е първата напълно свързана електрическа кола на света и съдържа интегрирана SIM карта, което дава достъп на шофьорите до колата отвсякъде и по всяко време. Чрез приложението BMW i Remote (дистанционно BMW i) шофьорите могат да споделят информация с колата направо през мобилното си устройство, за да изпълняват полезни функции – от достъп до оставащия живот на акумулатора и обхват за шофиране до проверка дали прозорците са затворени или дистанционно регулиране на температурата в колата.

 

Samsung и BMW са си съдействали в създаването на демонстрация за Galaxy Gear, специално предназначена за приложението BMW i Remote. Galaxy Gear пренася усещането за смартфон на китката на потребителя и предоставя обновления в реално време и удобен достъп до колата. Потребителите ще могат да получат важна информация на Galaxy Gear, без да трябва да вадят смартфона от джоба си, нито да отключват екрана.

Благодарение на Galaxy Gear потребителите вече могат да контролират своето BMW i3 направо от китката си. Могат да преглеждат информация за състоянието на колата и да я контролират от разстояние по няколко начина; връзката между Galaxy Gear и i3 наистина предлага на потребителите изцяло нов начин да усетят мобилността в живота си.

В демонстрацията Galaxy Gear с функционалността на BMW i Remote предоставя на потребителите важна информация за зареждането и състоянието на автомобила, включително:

  • Състоянието на акумулатора и обхвата на шофиране при този заряд
  • Състоянието на вратите, прозорците и шибедаха
  • Нужда от сервиз и проверка

Освен да получават новини за състоянието, потребителите могат и да регулират температурата в купето на своето BMW i3 от разстояние, преди да се качат, чрез сензорния интерфейс или чрез гласова команда с S-Voice през своето Galaxy устройство. В допълнение към това потребителите могат да активират функцията "Send to car” (Изпрати до колата), част от S-Voice на Galaxy устройството, с която да изпратят даден адрес направо до навигационния панел на BMW i3, така че колата им да е готова да тръгне веднага щом и те са.

BMW i3 ще бъде изложен на щанда на Samsung, където персоналът ще демонстрира приложението BMW i Remote както чрез Galaxy Note 3, така и чрез Galaxy Gear.

Колела Trek – по-високо ниво на свързан начин на живот

Samsung и Trek Bikes, които произвеждат някои от най-високопроизводителните колела и оборудване за колоездене, са обединили усилията си, за да подобрят преживяването на две колела с мощна технология за смартфони.

Trek са проектирали две концептуални колела, които да покажат множеството възможности за интегриране на смартфоните в колелата, което ще предостави няколко предимства на колоездачите:

  • Докато въртите педалите, колелото може да зарежда Galaxy Note 3. Това ще позволи на потребителите да се радват на дълги пътувания с колелото, без да се притесняват, че батерията на смартфона им ще падне, дори с включени карти, GPS и други приложения. 
  • Чрез безпроблемно прикрепения към кормилото Galaxy Note 3 или чрез Galaxy Gear на китките им колоездачите могат да се свържат безжично със сензора, вграден в рамката на колелото, и да следят важни показатели, например скорост, ритъм и разстояние.

Две колела Galaxy-Trek ще бъдат изложени на щанда на Samsung, заедно с няколко Galaxy Note 3 и Galaxy Gear. Посетителите ще могат да карат колелата, за да изпитат новата концептуална интеграция.

Kidrobot – технологията в комбинация с изкуството и дизайна

Samsung и Kidrobot, най-големият създател и разпространител в света на лимитирани модели арт играчки, уникални облекла и лайфстайл аксесоари, са работили заедно, за да проектират персонализирани фигурки, вдъхновени от силата на мобилните устройства Samsung Galaxy. Мобилните технологии са все по-важна платформа за себеизразяване и се свързват с потребителите чрез мобилни аксесоари, творчески приложения или дигиталния вид на самото устройство. Добавянето на вдъхновените проекти на Kidrobot на Galaxy устройствата – а и на аксесоарите за тях – създава множество нови допирни точки за творческо изразяване.

Инсталацията на Kidrobot на щанда на Samsung ще представи първоначалната фигурка на Kidrobot, вдъхновена от Galaxy. Три големи скулптури, които показват богато въображение, както и 500 минифигурки ще бъдат показани до Galaxy устройствата и аксесоарите на щанда на Samsung. Потребителите ще имат множество допирни точки, чрез които да се потопят в тези творчески проекти, като се радват на изразителните, силни и забавни творения от света на известните творци на Kidrobot по различни свързани начини.

На щанда на Samsung ще присъстват световноизвестни художници, които ще рисуват на място 150-сантиметровите фигури Kidrobot X Samsung – по един за всеки от първите три дни на CES 2014.

3D Systems – преодоляване на пропастта между триизмерния печат и потребителите

Освен тези новаторски и творчески сътрудничества Samsung ще си партнира и с 3D Systems, водещ доставчик на решения за печатане на триизмерно съдържание, за да демонстрират заедно възможностите на триизмерния печат за потребителите.

Устройствата Galaxy Note на Samsung дават възможност на милиони потребители по света лесно да създават дизайн и да творят. Samsung в партньорство с 3D Systems ще може да демонстрира на живо колко лесно може да е за потребителите да направят следващата крачка в творческия си процес и да правят творенията си триизмерни, което отваря един цял нов свят с възможности. 3D Systems са разработили приложение, което ще позволи на потребителите на Galaxy Note да проектират и създават специални триизмерно отпечатани монети, които да могат да се вкарват в специално създадени Galaxy Note кутии. Посетителите на щанда ще получат възможност и да създават различни предмети на Galaxy Note устройствата и да ги изпращат за професионално триизмерно отпечатване.

Можете да намерите пълни подробности, видео съдържание и снимки на микространицата на Samsung: http://www.samsungces.com, http://www.samsungmobilepress.com, или на мобилната страница http://m.samsungces.com, http://m.samsungmobilepress.com.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

За BMW Group в Америка

BMW of North America, LLC присъствa в Съединените Щати от 1975 г. Rolls-Royce Motor Cars NA, LLC започва разпространението на колите през 2003 г. BMW Group се разраства и включва организации за маркетинг, продажби и финансови услуги за марката превозни средства BMW, включително мотори, марката MINI и марката Ролс Ройс; DesignworksUSA – стратегически консултант за дизайна от Калифорния; технологичен офис в Силициевата долина, както и различни други операции в страната. BMW Manufacturing Co. LLC в Южна Каролина е част от световната производствена мрежа на BMW Group и е изключителният производствен цех за всички спортни коли X5 и X3, както и X6 Купе. Организацията за продажбите на BMW Group е представена в САЩ чрез мрежи от 338 центъра за пътнически и спортни автомобили, 139 разпространители на мотори, 119 продавачи на MINI пътнически коли и 34 разпространители на автомобили Ролс Ройс. BMW (US) Holding Corp., което е седалището за продажбите за Северна Америка, се намира в Удклиф Лейк, Ню Джърси.

За Trek Bicycle

Trek Bicycle е световен лидер в проектирането и производството на колела и свързани продукти. Trek вярват, че колелото може да е лесно решение на много от сложните проблеми на света, и са решени да преодолеят препятствията, които пречат на хората по-често да използват колелото като вид транспорт, отдих и вдъхновение.

За Kidrobot

Kidrobot е основана през 2002 г. и е световно призната като най-големия създател и разпространител на лимитирани модели арт играчки, уникални облекла и лайфстайл аксесоари. Kidrobot е новаторска кръстоска между скулптура и концептуално изкуство и предлага не само мощна среда за съвременните международни модни дизайнери, илюстратори и графити художници, но също така и творческо платно за зараждащи се улични моди и популярно изкуство. Играчките на Kidrobot се продават на всякакви цени между 5 и 25,000 долара (7 до 36,000 лв.) и мнозина оценяват стойността с течение на времето. Kidrobot излага и продава уникалния си поглед върху съвременната култура в магазините Kidrobot в Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Боулдър и Лас Вегас, като временни магазини се появяват в градове по целия свят. Продуктите на компанията са налични на Kidrobot.com и през избрани разпространители по целия свят.

За 3D Systems Corporation

3D Systems е водещ доставчик на производствени решения, съсредоточени около триизмерния печат, включително 3D принтери, материали за печат и части по поръчка от облак за професионалисти и потребители, от материали като пластмаси, метали, керамики и храни. Компанията предлага и интегриран дизайн, базиран на триизмерно сканиране, моделиране в свободна форма и инструменти за проверка. Тези продукти и услуги заменят и допълват стандартните методи и намаляват времето и цената на създаването на нови продукти чрез отпечатване на истински части направо от цифров източник. Тези решения се използват с цел бързото проектиране, създаване, комуникиране, тестване и произвеждане на истински части, което дава на потребителите силата да произведат бъдещето.

 реклама