Samsung показа нови принтери с концептуален дизайн на IFA 2014  4

Революционните концепции създават нови възможности в дизайна на принтери
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung показа нови принтери с концептуален дизайн на IFA 2014

Samsung Electronics днес показа своите иновативни концептуални принтери на IFA 2014, за да представи технология за печат по нов и вълнуващ начин. Четирите концептуални модела, създадени за дома и офиса, са в гама от ярки цветове, нетрадиционни форми и притежават екосъобразни характеристики като например възможността да използват рециклирана хартия. Тези концептуални модели получиха награда за дизайн iF 2014 в категория Концептуален дизайн. Очакванията на Samsung са тези нови принтери да имат важна роля в нарастващата тенденция за мобилно принтиране.

"Концептуалните принтери на Samsung са създадени така, че да са прости, мобилни и бързи. Ние разработихме нашите концептуални принтери в отговор на тенденцията за мобилно принтиране вкъщи и в офиса, както и на растящата тенденция за екосъобразна технология – заяви Сонгук Джонг, главен дизайнер на Printing Solutions в Samsung Electronics. – За нас е удоволствие да доставим ново изживяване в сферата на печата за малки бизнеси и домашни офиси."

Иновативни принтери за дома и офиса

Следвайки тенденцията за мобилно принтиране "Vase” е черно-бял лазерен принтер, създаден да заема минимално място в дневната. Неговият "стоящ" дизайн дава възможност на потребителите да зареждат хартията вертикално, спестявайки място. Принтерът е наличен в гама от неутрални цветове, така че се слива с дизайна на вашата всекидневна.

"Egg Tray” e пакет с тонер касета, създаден с грижа за околната среда с изцяло рециклируема хартия. Вместо стандартната картонена кутия, защитно аерофолио, упътване и гаранционна карта, "Egg Tray” използва кутия от пресована рециклирана хартия. Този подход не само намалява разходите, но е и с грижа за околната среда.

"One & One" е черно-бял лазерен принтер с хибриден дизайн, който може да принтира с два различни цвята. Двете тонер касети дават възможност на потребителите да принтират в циан, магента или жълто в допълнение на стандартния черен тонер.

"Mate” е черно-бял лазерен принтер, който позволява на потребителя да персонализира устройството, като използва цветни панели, за да е сигурен, че естетически принтерът подхожда на интериора. Панелите могат да се сменят според личните предпочитанията на потребителя.

Принтери, получили награда 2014 iF Design за концептуален дизайн

 

Проект

Дизайн, характеристики, акценти

1

Vase

 

 

Дизайн: създаден е за всекидневната; дизайн, подходящ за нарастващата сред потребителите тенденция за мобилно принтиране.

Характеристики: нов стоящ дизайн с вертикално зареждане на хартията, за да спести място

Акценти:

  1. Принтер с вертикално зареждане на хартията за по-малък размер

  2. Допринася за значимостта на марката и увеличаването на пазарния дял чрез нов дизайн, който отразява тенденциите сред потребителите.

*Носител на златна награда 2014 IDEA

*Носител на награда 2014 iF Design за концептуален дизайн

 

2

Egg Tray

 

Дизайн: с грижа за околната среда, от изцяло рециклируема хартия, като въпреки това осигурява пълна защита на продукта (тонер касета)

Характеристики: кутия от пресована хартия и рециклирана хартия

Акценти:

  1. Намаляване на разходите и опростяване на процеса

  2. Направен с изцяло рециклируеми материали

*Носител на награда 2014 iF Design Award за концептуален дизайн

 

3

One&One

 

 

 

 

 

 

 

Дизайн: първокласен черно-бял дизайн върху изчистена и тънка квадратна повърхност

Характеристики: възможност за персонализиране от страна на потребителите, които могат да добавят един цвят по избор

Акценти:

  1. Две кръгли тонер касети

  2. Хибриден дизайн, даващ възможност на потребителите да избират от циан/ магента/ жълто в допълнение към стандартния черен цвят при принтиране

*Носител на награда 2014 iF Design Award за концептуален дизайн

4

Mate

 

 

Дизайн: предоставя по-добро потребителско изживяване, като дава възможност на потребителите да персонализират цвета на принтера според своите предпочитания

Характеристики: външни панели с различни цветове, които потребителите могат да сменят

Акценти:

  1. Принтер с еднакви по размер модулни панели от всички страни

  2. Лесно може да се персонализира спрямо предпочитанията на потребители за цвят

*Носител на златна награда 2013 IDEA

*Носител на награда 2014 iF Design Award за концептуален дизайн

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама