Samsung отваря вратите на къща от бъдещето на Fuorisalone 2012

В края на април компанията ще разкрие проекта „Life/instaled, четири минути за поглед в бъдещето”
по статията работи: Елица Елефтерова
Samsung отваря вратите на къща от бъдещето на Fuorisalone 2012
Снимка: Samsung

Samsung Electronics, лидер в потребителската електроника, ще съживи своята философия за дизайн с инсталация на Fuorisalone 2012 - международно изложение за мебели, в Superstudio Più, Милано. Събитието, което се провежда между 17 и 22 април, ще демонстрира визията на Samsung за дом, в който технологиите са хармонично вплетени.

"Глобалната ни философия за дизайн е насочена към създаването на продукти, които са значими за потребителите", каза Донгхуун Чанг, лидер на екипа за стратегически дизайн в Корпоративния център за дизайн. "За италианските ни потребители философията ни за дизайн е силно подчертана, като продължава да бъде съсредоточена върху създаването на продукти, които са интуитивни и лесни за употреба."

Samsung използва тези дизайнерски принципи и нае виртуозния архитект Итало Рота, който ще представи своята визия за бъдещето. В него животът е неразривно свързан с технологиите, които отговарят на ежедневните нужди на хората – от домакинските задължения до контакта с останалия свят.

Тази визия ще оживее чрез "LIFE / INSTALLED, четири минути за поглед в бъдещето”, оригинална футуристична инсталация, където домът и архитектурата вече не играят главна роля в човешкото ежедневие. Вместо това, хората ще възприемат пространството около себе си чрез новите технологии.

"Инсталацията има за цел посетителите да преосмислят представата си за дома и промените, които настъпват в него чрез новите технологии", каза Кюнг-Хуун Лии, ръководител на Samsung Design Europe. "Тъй като идеята на дизайна ни е да създаваме продукти, които имат смисъл за потребителите, се надяваме посетителите на изложението да добият нова представа за това как технологиите могат да обогатят техния живот.”

Вътрешното пространство в инсталацията представлява малка къща, която с помощта на технологиите придобива нов вид. На пръв поглед всяка стая има обичайното за всички жилища обзавеждане. Необичайното в случая е матово сиво покритие върху мебелите и стените. Samsung GALAXY Tab дава нов поглед на всеки, който разглежда изложбеното пространство през екрана на устройството. В таблета цветовете и материите "оживяват" и сивото и безизразно пространство се трансформира в изразителна и динамична среда, уютен и гостоприемен дом. По този начин, благодарение на новите технологии, посетителите ще получат достъп до визията за дома от бъдещето на Итало Рота.

Итало Рота, известен италиански архитект и дизайнер, е роден през 1953г. в Милано. През 80-те години той се мести в Париж, за да контролира монтажа на Musée d’Orsay. Следват още проекти като Френската школа Cour Carré в Лувъра, открита официално през 1992г., и Музея на 20-ти век в Милано през 2010г. Рота проектира бутици и вили за модния дизайнер Роберто Кавали, обновяването

 реклама