Samsung обяви разширяване на UHD екосистемата с нови международни партньори, предоставящи съдържание

Стрийминг услугите за UHD съдържание са достъпни в партньорство с Amazon, Comcast Xfinity TV, DIRECTV, M-GO и Netflix; Samsung ще пусне UHD видео пакет – с предварително записано съдържание от партньори
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung обяви разширяване на UHD екосистемата с нови международни партньори, предоставящи съдържание
Снимка: Samsung

На международното изложение за потребителска техника CES 2014 Samsung Electronics обяви плановете си за по-нататъшно разширение на своята UHD екосистема чрез сътрудничество с международни партньори, предоставящи съдържание, за да ускори приемането и достъпа до UHD съдържание на потребителите.

По време на прес конференцията си, компанията обяви плановете си да предостави на потребителите лесно и удобно за ползване UHD домашно развлечение чрез сътрудничество с партньори, предлагащи съдържание, както и чрез пускането на UHD видео пакет с предварително записани популярни игрални и документали филми.

"Като лидер на пазара, носим отговорност не само да представяме най-модерните продукти, но и да изградим подходящата екосистема и пазар", каза Кюнгшик Лий, старши вицепрезидент на Service Strategy Team, към отдел Visual Display Business на Samsung Electronics. "Ще продължим да си сътрудничим с междунардни партньори, предоставящи съдържание, и канали за дистрибуция, за да ускорим приемането и достъпа на UHD съдържание от потребителите".

Samsung планира да предлага услуга за стрийминг на UHD съдържание чрез приложенията на всяка една от компаниите, както и други технологии, чрез сътрудничество с водещите доставчици на видео стрийминг Amazon, M-GO, Netflix, както и доставчиците на кабелна телевизия Comcast и сателитна телевизия DIRECTV. Притежателите на UHD телевизор на Samsung ще могат да се насладят на услугата за стрийминг на UHD съдържание по лесен и удобен начин чрез изтеглянето на съответните приложения от Smart Hub.

С цел ускоряване на приемането и достъпа до UHD съдържание от потребителите, Samsung ще си сътрудничи с Amazon, Comcast, DIRECTV, M-GO и Netflix, за да интегрира UHD съдържанието в съответните им приложения за телевизия.

UHD съдържанието се състои от файлове с голям капацитет с над осем милиона пиксела, които изискват технология за ефективна компресия и предаване. Благодарение на вградения в Samsung UHD телевизор HEVC декодер и UHD Player, които отговарят на стандартите на индустрията, потребителите могат да се насладят на висококачествено кино изживяване у дома.

Освен това Samsung обяви плановете си да пусне видео пакет с UHD съдържание с най-популярните игрални и документални филми в партньорство с холивудски студия, включително 20th Century Fox Home Entertainment и Paramount Pictures. Видео пакетът, зареден предварително с игрални и документални филми с UHD качество, ще бъде пуснат в продажба, като потребителите ще могат да изтеглят допълнително UHD съдържание от мултимедийния панел Smart Hub след неговото пускането. През 2014 г. Samsung планира да разшири сътрудничеството си с партньори и да предостави общо 50 заглавия с UHD качество.

За Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама