Samsung и UNESCO обявиха първото си глобално партньорство

Компаниите обединяват усилията си, за да се справят с глобални проблеми в сферите на образованието, културата и обществото
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung и UNESCO обявиха първото си глобално партньорство

Samsung Electronics и ЮНЕСКО обявиха партньорство, което да дава достъп до по-добро образование на учениците в развиващите се страни. Обединяват се опитът в тази сфера на ЮНЕСКО с платформата на Samsung Smart School. Партньорството директно подпомага програмите на ЮНЕСКО в петте основни сектора – образование, култура, естествени науки, социални и хуманитарни науки, комуникация и информация.

Г-н Сеок Пил Ким, изпълнителен вицепрезидент, Samsung и г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, подписаха договора на Световния форум за образование (Global Education & Skills Forum) в Дубай на 16 март 2014 г.

Изпълнителният вицепрезидент на Samsung Сеок Пил Ким заяви: "За нас в Samsung образованието е обединяващото звено, което позволява на всички нации да реализират своя потенциал за изграждане на устойчиви и здрави общества, в които хората да преуспяват. Споделената визия за образование и култура на Samsung и UNESCO ще осигури значим принос за обществата по света и ще вдъхнови младите хора да поемат отговорността за собственото си бъдеще."

Samsung се ангажира да допринесе за по-добро глобално общество чрез различни инициативи в това число Samsung Schools, които запълват дигиталната ниша и създават подобрена образователна среда, и Tech Institutes, които предоставят допълнително обучение за студенти и млади специалисти. Samsung развива и други образователни инициативи като домашни училища за деца с увреждания в Русия, Смарт училища във френски болници за деца с продължителна хоспитализация и дигитални библиотеки в югоизточна Азия.

Инициативата на ЮНЕСКО Mobile Learning се опитва да осигури образование за всички чрез предлагането на по-интелигентни начини за подкрепа на обучителния процес чрез мобилни устройства. Проектът ще позволи на Samsung и ЮНЕСКО да си сътрудничат в постигането на реален напредък в образованието, като допълнително ще включи и сфери като култура и науки.

Генералният директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова заяви: "Договорът между ЮНЕСКО и Samsung е блестящ пример за иновативни обединения и съюзи, каквито са необходи, за да консолидираме основите на знаещи и образовани общества, от каквито се нуждаем през 21-ви век. Това партньорство ще ни помогне да интегрираме изключителната мощ на мобилните технологии в образователните системи и осигуряват качествено обучение за момичета и момчета, мъже и жени, независимо къде се намират."

Samsung и ЮНЕСКО вече са работили заедно по няколко национални проекта като "Образование за устойчиво развитие” във Виетнам и онлайн платформата "Пътят на коприната" за поддържане на знанието за историята на търговските пътища.

 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

За Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО)

ЮНЕСКО изпълнява уникална роля в подсилване на основите на продължителен мир и устойчиво развитие чрез сътрудничество в образованието, науката, културата, комуникациите и информацията. Насърчаването и осигуряването на качествено образование за всички е един от основните приоритети на организацията, базиран върху зачитането на правото на образование на всеки и убеждението, че образованието изпълнява основна роля в човешкото, социалното и икономическото развитие.

 реклама