Samsung Smart Home става реалност, за да промени ежедневието ни

Свързвайте мобилни устройства, домакински уреди, телевизори и интерактивни аксесоари с едно интегрирано приложение
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung Smart Home става реалност, за да промени ежедневието ни
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd. обяви официално глобалното активиране на услугата Samsung Smart Home. Първоначално тя ще стартира само в Корея и САЩ, като по-късно през годината ще се включат и още държави от целия свят. Услугата прави изпълнението на ежедневните домашни задължения изключително лесно и без никакви усилия. С едно единствено приложение можем да свързваме и да управляваме домакински електроуреди, телевизори и мобилни устройства.

"Изключително се вълнуваме от представянето на платформата Samsung Smart Home, която прави свързания дом реалност и улеснява живота на нашите клиенти чрез различните смарт устройства и функционалности.” – каза д-р Уон-Пио Хонг, президент на Media Solution Center, Samsung Electronics – "Samsung Smart Home позволява на хората да живеят по-добре, да се притесняват по-малко и да бъдат по-смарт с устройствата и уредите си. Имаме грандиозни планове и искаме да подобряваме все повече и повече страни от ежедневието в дома. Стремим се да разширяваме дейността си в области с висок потенциал като например домашната безопасност и енергийната ефективност”.

С приложението Samsung Smart Home хората могат да контролират множество устройства едновременно. Един потребител например може просто да каже "Лека нощ” на дистанционното на телевизора и свързаните устройства в дома като смарт крушката и климатиците ще се изключат автоматично.

Независимо дали са вкъщи, на работа или се разхождат навън, хората могат да използват приложението на смартфона си или на интерактивните си устройства и да проверяват статуса на домашните си уреди. Така например те могат изцяло да контролират пералнята, да изберат конкретните настройки, така че прането да е готово, когато се приберат.

Всякаква информация, която се предава чрез приложението, ще бъде криптирана за по-голяма сигурност. Така хората могат да се наслаждават на услугата без притеснения и да са сигурни, че единствено те имат достъп до тази информация.

Потребителите се регистрират в приложението Samsung Smart Home със своя Samsung акаунт. Приложението за смартфони може да се свали от Samsung Apps и Google Play. Скоро ще бъде достъпно и допълнително приложение за Samsung Gear 2, който работи с Tizen, а приложението за смарт телевизорите на Samsung от 2014 година ще бъде налично през април.

Чрез приложението потребителите могат да добавят и да управляват всякакви съвместими устройства и уреди, които са свързани към домашната безжична мрежа. Когато едно устройство е добавено в приложението Smart Home, то може да се настрои само с няколко стъпки, като се използва интуитивния и лесен за навигиране интерфейс.

Samsung Electronics планира да разшири обхвата на услугите си и до други смарт продукти като например смарт крушката, прахосмукачките роботи и Samsung Gear Fit.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама