Samsung Electronics ще представи иновативни B2B решения за екрани на изложението CES 2014

Следващата седмица в Лас Вегас Samsung ще представи щанд, изграден като хотел, предназначен да представи концепцията "хотелски рай"
по статията работи: Момчил Лалев
Samsung Electronics ще представи иновативни B2B решения за екрани на изложението CES 2014
Снимка: Samsung

Samsung Electronics ще представи серия от нови широкоформатни екрани (LFD) през следващата седмица на международното изложение CES 2014 в Лас Вегас.

Компанията ще покаже разнообразие от иновативни LFD решения за хотели, бизнес и ритейл вериги, които предоставят зашеметяващо и отличаващо се визуално изживяване за потребителите. За да покаже предимствата на екраните си, щандът на Samsung на CES ще демонстрира различни виртуални среди, които да покажат концепция за свръхмодерен "хотелски рай", включително изградена видео стена за лоби, нови решения за хотелски телевизори и екрани за бизнес центрове чрез Samsung Interactive White Board и най-големия 95-инчов LED широкоформатен екран в света.

"Samsung продължава да търси активно нови пазари за иновативните LFD B2B екрани за хотели, конферентни и търговски центрове. През следващата година ще продължим да представяме още иновативни и отличаващи се широкоформатни решения на пазара", заяви Йонг-хуан Ким, старши вицепрезидент на Samsung Electronics Visual Display Business.

За да задоволи нарастващото търсене на високотехнологични екрани в хотелската индустрия, Samsung предлага иновативни екрани както за лобита, така и за хотелските стаи. За да покаже концепцията си "Преоткрий хотелското лоби”, Samsung ще демонстрира решения за видео стена, предназначена за хотелски лобита, като информацията на екрана ще включва прогноза за времето и валутни курсове, изискващи обновяване в реално време и др.

Samsung ще представи и ново решение за хотелските телевизори, което може да ги превърне в забавни и полезни информационни портали. Чрез това решение хотелите ще могат лесно да добавят ново съдържание, включително филми и игри, както и информация за местните туристически атракции, за по-добро зрителско изживяване и удовлетвореност на гостите.

Освен това Samsung ще въведе Smart View, иновативна функция, която позволява на гостите на хотелите да гледат съдържание от смартфоните и таблетите си на телевизора в стаята си. Чрез новата функция те ще могат да се наслаждават на съдържанието на мобилните си устройства като филми и телевизионни предавания на по-голям екран.

За хотелски и бизнес центрове Samsung ще представи решението Interactive White Board (IWB), включващо сензорни и мултиекранни технологии. Samsung IWB е електронно табло за съобщения, комбиниращо хардуер и софтуер, който позволява създаването на големи интерактивни екрани, управлявани централизирано. Сензорните функции превръщат IWB в удобно и функционално решение за образователни и корпоративни цели. За да увеличи неговата приложимост и тази на семейството от широкоформатни екрани, Samsung ще покаже и функция на новото устройство, която позволява на потребителите лесно да настройват екрана. Компанията ще представи и пойнтър функция, предназначена да замести традиционните лазерни пойнтъри.

В допълнение Samsung ще представи най-големия в света 95-инчов LED LFD екран (модел: ME95C), който е в масово производство, с огромен 2.1-метров дисплей, който подчертава както ясната и висококачествена картина на новия продукт, така и останалите му многобройни технически параметри. Компанията ще демонстрира различните функции на своите LFD екрани, като показва сцени от срещи в бизнес център на новия ME95C.

Samsung Electronics запазва лидерската си позиция на пазара на LFD екрани за пета поредна година, достигайки 26.4% обем на продажбите за четвъртото тримесечие на 2013 г. Компанията също така затвърди позицията си в разрастващия се пазар на B2B дисплеи, за който се твърди, че е новото средство за растеж, увеличавайки пазарния си дял от 19% през 2012 г. до 26% през 2013 г.

 реклама