Samsung Electronics с 27 награди за иновации на CES 2013

Специализираните награди за индустрията включват две отличия за "Най-добра иновация” и четирите признания в категорията на продуктите с еко-дизайн
по статията работи: Елица Елефтерова
Samsung Electronics с 27 награди за иновации  на CES 2013
Снимка: Samsung

Samsung Electronics, лидер на пазара и награждаван иноватор в потребителската електроника, полупроводниците и телекомуникациите, обяви спечелването на 27 престижни отличия за иновации от Consumer Electronics Show (CES) 2013. През последните четири години най-голямото изложение за потребителска електроника - CES, организирано от Асоциацията за потребителска електроника, е присъдило на Samsung 117 награди.

Сред отличията на Samsung от CES 2013 г. са две признания за "Най-добра иновация” и четири в областта на еко-дизайна. Продуктите, които участват в програмата за иновации на CES, се обсъждат и оценяват от многоуважаван панел съдии – независими индустриални дизайнери, инженери и членове на медиите, които отдават дължимото на забележителния дизайн и инженерство на авангардни продукти в потребителската електроника, разделени в 29 категории.

"Samsung продължава да създава  водещи в индустрията продукти, съдържание и услуги”, каза Y.K. Kim, президент и CEO, Samsung Electronics America, Inc. "За нас е чест, че Асоциацията за потребителска електроника и индустрията признават нашата отдаденост и очакваме с нетърпение да демонстрираме последните си продуктови иновации на изложението CES International 2013.”

Отличените  продукти на Samsung са в категориите  ТВ, система за домашно кино, мобилен телефон, таблет, уреди за дома, сървър, софтуер и компютърни компоненти. Всички наградени продукти на Samsung ще бъдат изложени по време на CES International 2013, който ще се проведе между 8-ми и 13-ти януари 2013г. на щанда на Samsung - #12004 в централната зала на Las Vegas Convention Cente. Освен това те ще бъдат представени и на CES Unveiled: Официалното събитие за медиите на CES International в неделя, 6. Януари, в South Seas Ballroom C, Mandalay Bay. 

Много от наградените  продукти ще бъдат представени за първи път на пресконференцията на Samsung по време на CES, насрочена за 7. януари (понеделник) 2013г.

Допълнителна  информация за отличените продукти:

Samsung получи  две награди за най-добра иновация  за своя 85-инчов UHD телевизор и за Samsung Smart TV Camera.

  • 85-инчовият UHD телевизор на Samsung, най-големият комерсиализиран UHD LED TV в света, може да се похвали с висококачествена жива картина в ултра HD резолюция с над 8 милиона пиксела, четири пъти по-висока от тази на Full HD дисплеите. UHDтелевизорът на Samsung използва иновативна технология за затъмняване и много висока пропорция на контраста, за да осигури дълбоки, истински черни и чисти бели цветове за по-детайлна несравнима яснота на картината. Този нов авангарден телевизор предлагаи мощен и динамичен диапазон на звука.
  • Samsung Smart TV Camera поддържа full HD резолюция и разрешава използването на Smart Interaction функции като жестови контрол и разпознаване на лице, когато е свързана към Smart телевизори без вградена камера.
  • Smart LED TV серии 7500 и 8000 от 2013г., както и OLED TV на Samsung бяха наградени с отличия за дизайн и инженерство за 2013 г.
  • Samsung EX2F SMART Compact Camera притежава достатъчно предимства, с които да впечатли и най-претенциозните любители на фотографията с превъзходно качество на изображението и поведение, пълен ръчен контрол в здрав, но същевременно лекмагнезиев корпус, както и възможност за стабилна безжична връзка.
  • Гамата индукционни котлони на Samsung с Flex Cooczone прави готвенето по-лесно с гъвкава повърхност, която е подходяща за тигани и тенджери, които не биха се побрали на готварска повърхност със стандартни размери. Освен товаразполага и със сензор за кипене, който помага да се предотврати преливането на съдовете при кипене, като предупреждава потребителя или автоматично намалява температурата до предварително зададено ниво.
  • Samsung Galaxy S III е третото поколение от емблематичната и много успешна линия смартфони Galaxy S.
  • Samsung Galaxy Note 10.1 постави нови граници на изживяването с таблет, като предлага нови възможности за създаване на съдържание със своя S-pen, истински мултитаскинг с уникалната възможност за изглед на няколко екрана, както и несравнима бързина приработа, благодарение на своя четириядрен процесор с мощност 1.4Ghz.
  • Samsung TecTiles™ - NFC стикерите с опция за програмиране и мобилното приложени за програмиране TecTiles™ работят заедно, за да помогнат на потребителите да интегрират NFC технологията в ежедневието си.
 реклама