Samsung Electronics представя нова линия принтери с NFC, предназначени за малкия и среден бизнес  6

Сериите принтери Xpress C1860 и Xpress M2885 предоставят висока производителност с фокус върху мобилното принтиране
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung Electronics представя нова линия принтери с NFC, предназначени за малкия и среден бизнес

Samsung Electronics представи нова линия от принтери с NFC функционалност на CeBIT 2014 – серията цветни лазерни принтери Xpress C1860 и черно-белите лазерни принтери Xpress M2885. Тези устройства са създадени специално за нуждите на домашни офиси и малки и средни предприятия, които изискват голям обем печат и повишена съвместимост с широк кръг от ИТ устройства. И двете серии са съвместими със Samsung Cloud Print™, който ще бъде на пазара в САЩ и Европа през тази година.

"Горди сме, че надградихме нашата серия принтери с NFC от 2013 г. с тези по-бързи и подобрени модели, предназначени специално за клиенти от малкия и среден бизнес, заяви Сунг-уон, старши вицепрезидент, Strategy Marketing and Sales, Printing Solutions Business, Samsung Electronics. След като мобилността заема все по-централно място в работното ежедневие, тези принтери, оборудвани с NFC, дават възможност на малките и средни предприятия да управляват бизнеса си без затруднения, както и за бързо разрастващата се тенденция Bring Your Own Device.

По-висока скорост и по-добри характеристики за развиващата се офис среда

Серията Xpress C1860 включва лазерен цветен принтер C1810W и мултифункционални принтери (МФП) C1860FW, които предлагат печат, копиране, скенер и факс.

Тези принтери осигуряват за потребители от малкия и среден бизнес лесен и удобен печат с изключителна скорост: 28 страници на минута (формат А4) за черно-белите устройства и 18 страници на минута (формат А4) за цветните лазерни принтери.

Xpress C1860 притежават двуядрен CPU (533MHz основен процесор и150MHz ко-процесор) и размер на паметта 256MB (с възможност за ъпгрейд до 512MB), докато Xpress M2885 са с 600MHz процесор и 128MB памет.

Благодарение на технологията на Samsung за подобряване на изображенията и на функцията Rendering Engine for Clean Page (ReCP) серията принтери Xpress M2885/C1860 печатат с професионално качество – ясен текст и чисти изображения.

Функцията Easy Print Management за мобилни устройства

Samsung добави функцията Easy Print Management за мобилни устройства, която първоначално беше налична за PC-та. Благодарение на NFC функционалността и приложението Samsung Mobile Print клиентите от малкия и средния бизнес без собствен ИТ отдел ще могат лесно да следят информацията за устройството, статуса и употребата на консумативите.

Samsung Mobile Print показва и серия видеоклипове, които позволяват на потребителите да откриват и отстраняват грешки на място, без да се налага да чакат клиентската поддръжка.

По-удобно мобилно принтиране

От представянето на първите в света принтери с NFC от серията Xpress C410W през 2013 г. Samsung продължава да полага всички усилия, за да предостави възможно най-доброто изживяване за мобилен печат. И двете нови серии принтери на Samsung притежават технологиите NFC и Wi-Fi Direct, които позволяват на потребителите лесно и сигурно да отпечатват документи, изображения и дори информация от социалните мрежи, като просто допрат смартфона си до принтера.

Потребителите дори могат да сканират документи директно от мултифункционалния принтер на смартфона си, без да се налага да изпращат файловете през компютъра или по имейл.

Сериите C1860/M2885 ще бъдат най-напред в Европа през април, а приложението Samsung Mobile Print може да бъде свалено безплатно от Google Play Store и Apple App Store. Повече информация за мобилното принтиране на Samsung може да бъде намерена на микросайта за смарт принтиране: http://www.samsung.com/global/smartprinting/index.html

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама