Samsung Electronics представя Samsung Cloud Print™ специализиран за малки и средни предприятия

Samsung представи своята визия за бъдещето по време на медийно събитие за решения за печат на CeBIT
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung Electronics представя Samsung Cloud Print™ специализиран за малки и средни предприятия
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd. Printing Solutions обяви представянето на новия Samsung Cloud Print™ на CeBIT 2014, най-голямото в света търговско изложение за ИТ и офисна автоматизация в Хановер, Германия. Samsung Cloud Print притежава подобрена съвместимост с платформата за сигурност Samsung KNOX и ще предоставя на корпоративни потребители и служители в малки средни предприятия пълни възможности за лесно мобилно принтиране от облака.

"Благодарение на нашата пълна хардуерна линия и продукт с високо качество ние постигнахме забележително представяне в европейския B2B сектор, заяви д-р КиХо Ким, изпълнителен вицепрезидент и директор на Printing Solutions Business, Samsung Electronics. През 2014 г. ще подобрим стойността на предлаганите от нас услуги и продукти към бизнес клиентите, като се фокусираме върху решения, които ще подпомогнат малките и средни предприятия. Като част от тази стратегия ще представим новото решение Samsung Cloud Print, което е още едно доказателство за нашата конкурентоспособност в мобилното принтиране."

Samsung Cloud Print™ с подобрена сигурност от KNOX и лесна регистрация на потребителя чрез телефонен номер

Samsung представи своята визия за бъдещето по време на медийно събитие за решения за печат на CeBIT, като демонстрира как средната и дългосрочната визия на компанията се определя от историята на нейните иновации.

Новият Samsung Cloud Print се състои от приложението Samsung Cloud Print и новата серия от принтери с NFC, които са не само по-лесни за употреба, но притежават и подобрена сигурност.

Samsung предлага на своите клиенти подобрена сигурност при печат със Samsung Cloud Print: приложението е съвместимо с KNOX – система за мобилна сигурност, разработена от Samsung. Сигурността на съдържанието, отпечатвано от потребителите на мобилно принтиране, които не разполагат с KNOX устройства, се осигурява чрез криптиране на данните.

С приложението Samsung Cloud Print принтирането от облака е лесно за ползване и споделяне. Потребителите могат автоматично да регистрират други потребители за споделяне на документ за принтиране, като просто използват мобилните номера, запаметени в регистъра на смартфона си. Благодарение на NFC те имат възможността да свържат смартфона си с до 20 принтера само с няколко прости стъпки.

Приложението Samsung Cloud Print ще бъде налично за безплатно сваляне за Android чрез "Google Play" и "Samsung Apps" през юни 2014 г. Версията на приложението за iOS ще бъде представена през втората половина на 2014 г. Samsung Cloud Print е съвместимо с новата серия с NFC Samsung Xpress C1860 – цветни лазерни принтери и мултифункционални устройства и серията Samsung Xpress M2885 – черно-бели лазерни принтери и мултифункционални устройства, които ще бъдат налични през април 2014 г.

Samsung Cloud Print ще бъде налично в Корея, САЩ и европейските държави през 2014 г., след което ще бъде представено и в други страни.

Samsung Printing Solutions: "2014: годината на решения за малкия и среден бизнес" на CeBIT

Samsung са доказан лидер в мобилното принтиране благодарение на своите иновации особено в сферата на малки, лесни за употреба принтери.

Samsung представи първото си приложение "Samsung Mobile Print" през 2010 г., което даваше възможност на потребителите да отпечатват, сканират и изпращат по факс документи, изображения и дори информация от социалните мрежи (фийдове) директно от мобилните си телефони, докато са в движение. През 2013 г. Samsung разви своите конкурентни предимства, като представи първите в света лазерни принтери с NFC функционалност.

Тази година бизнесът на Samsung, свързан с решенията за печат, ще се фокусира върху решения за малкия и среден бизнес в отговор на големия потенциал и важността на този сегмент на пазара. Корпоративните клиенти от малки и средни предприятия формират 61% от целия бизнес сектор за принтиране. Докато нуждата от решения за печат за малкия и среден бизнес расте със стабилен ръст, много малки компании не могат да разработят свои решения за управление на печата поради ограничени бюджети и недостиг на ресурси.

Новото решение Samsung Cloud Print е насочено именно към тази ниша на пазара. Експлозивният растеж на облачни услуги е една от основните тенденции за годината, която върви ръка за ръка с широкото разпространение на смарт устройства и на тенденцията Bring Your Own Device (BYOD).

Визията на Samsung: лидерство на пазара до 2016 г. чрез бизнес модели, базирани на новата облачна платформа

Плановете на Samsung Printing Solutions Business за следващата година включват предлагането на нови мобилни решения, наречени Display Copy, които ще направят възможно споделянето на документи чрез широк кръг от Samsung устройства – от смартфони и таблети до телевизори, чрез използването на приложението Samsung Cloud Print App. Чрез осигуряването на възможността за споделяне на документи през всички смарт устройства Samsung ще предложи на потребителите безпроблемно изживяване за техния бизнес.

До 2016 г. Samsung планира да въведе нови иновации в мобилни и облачни решения за корпоративни клиенти. Нова Samsung Cloud платформа ще позволи на клиентите да получат решения за печат и широк набор от бизнес услуги от един-единствен източник. Компании от вторичния пазар, доставчици на решения и системни интегратори също ще бъда облагодетелствани, защото ще получат възможността бързо и лесно да доставят своите бизнес решения, използвайки Samsung Cloud Platform, като се възползват се от унифициран пазарен подход и продават повече услуги на своите клиенти.

"Принтерът ще се превърне в нещо повече от едно хардуерно устройство за отпечатване на документи. Той ще се превърне в основно решение за компаниите", заяви Др. Ким. А ние ще израстваме заедно със своите клиенти и партньори чрез Samsung Cloud Print и нашите средносрочни и дългосрочни стратегии."

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама