Samsung Electronics представя Business Core™ – принтинг решения за малък и среден бизнес

Принтинг решенията Business Core дават възможност на малкия и среден бизнес да увеличи ефективността си чрез интегрирани печатни технологии
по статията работи: Георги Георгиев
Samsung Electronics представя Business Core™ – принтинг решения за малък и среден бизнес
Снимка: Samsung

amsung Electronics представи Business Core решения за печат, предназначени за малки и средни предприятия, благодарение на които те ще могат да увеличат ефективността на работното място чрез лесно за употреба отпечатване без необходимостта от сървър. Business Core решенията дават възможност на малкия и среден бизнес да посрещне своите специфични потребности за печат на документи, включително счетоводна документация, като предоставя висока степен на защита, увеличава продуктивността и намалява разходите.

"Нашите решения за печат Business Core бяха разработени в сътрудничество с глобалните софтуерните центрове на Samsung – Global Software Centers – в САЩ, Индия, Корея и Русия специално в подкрепа на малките и средни предприятия. Решенията са напълно подходящи за предприятия от финансовия и публичния сектор, сферата на комуникациите, както и за предприятия от преработвателната промишленост”, заяви Йосанг Юн, старши вицепрезидент, Sales and Marketing, Samsung Electronics. "През 2012 г. пуснахме първо нашите А3 мултифункционални принтери за пазара на малки и средни предприятия, а най-новите ни решения допълнително ще подобрят възможностите на малкия и среден бизнес да рационализира дейността си, да постигне по-голяма ефективност и да намали общите разходи."

Към момента малките и средни предприятия заемат най-висок дял на печатния пазар от 48%, а в бизнеси, в които няма ИТ мениджър или отделен бюджет за ИТ разходи, необходимостта от лесно инсталиране и експлоатация без сървър е от първостепенно значение. Решенията за печат предоставят ключов пакет от предложения за осигуряване на безпроблемно протичане на работния процес. Чрез внедряването на автоматизирани решения за печат, които работят в тясно взаимодействие, малките и средни предприятия могат да управляват, отпечатват и споделят документи с по-голяма ефективност и гъвкавост. Решенията за печат за малък и среден бизнес трябва да са лесни за внедряване и управление, като в същото време са и икономически ефективни. Освен това, за да предотвратят попадането на важни документи в ръцете не неоторизиран персонал, бизнесите имат нужда от решения за печат, които осигуряват висока степен на защита.

Решенията за печат Business Core предоставят интегриран мениджмънт на документи и решения за управление на производството на документи, съвместими с мултифункционалните A3 и А4 принтери на Samsung (МФП), които са оборудвани с XOA Embedded отворена платформа. Business Core решенията са налични в две разновидности на пакета от решения – Business Core Document Management Pack и Business Core Output Management Pack.

Business Core Document Management Pack

Business Core Document Management Pack се състои от три интегрирани помежду си ключови решения: SmarThru™ Workflow Lite, Cloud Connector и Secure Login Manager, които осигуряват повишена продуктивност, сигурност и ефективност.

SmarThru Workflow Lite е автоматизирано решение за разпознаване, сканиране и маршрутизиране на документи, което позволява на потребителите да обработват и разпространяват документи до множество дестинации. Решението поддържа и функцията Zone Optical Character Recognition (OCR), която позволява автоматично класифициране след сканиране на документи със специален текст или баркод в определени секции на документа.

Cloud Connector осигурява безопасно сканиране и отпечатване на документи директно от облака. Няма нужда от отделен сървър, тъй като Cloud Connector поддържа различни облачни услуги включително Microsoft® SharePoint® Online и Google® Drive. За Google Drive сигурността се осигурява от OAuth 2.0 протокол, като може да се отпечатва и съдържанието на всички Google Dirve приложения.

Cloud Connector поддържа файл формати PDF, TIFF и JPG. Бъдещите подобрения на Cloud Connector ще включват връзка с повече облачни услуги като Evernote, SkyDrive, Dropbox и Box.

Secure Login Manager е решение за сигурност, което осигурява достъп чрез идентификация до МФП устройството. Компаниите могат да избират от множество методи за идентификация, включително вътрешна идентификация от МФП, мрежова идентификация, въвеждане на потребителско име и парола, идентификационна карта на служителя или ръчно въвеждане на PIN.

Business Core Output Management Pack

Business Core Output Management Pack включва 2 решения: SecuThru™ Lite 2 и Usage Tracker за повишена сигурност и ефективност на разходите.

SecuThru Lite 2 повишава сигурността на документите чрез заверяване на потребителя. Когато един документ се изпраща към принтера, той няма да бъде отпечатан, докато не се удостовери автентичността на пълномощието на потребителя. Документите се криптират за още по-голяма сигурност и всъщност се "нареждат на опашка”, преди да бъдат отпечатани, като по този начин може да се отстранят ненужни задачи към принтера, които са били зададени за отпечатване по погрешка. SecuThru™ Lite 2 позволява "печат при поискване" (pull printing) без сървър между до десет устройства и регистрацията на до 500 потребители, така че да е приложимо като решение за всички малки и средни предприятия.

Usage Tracker проследява индивидуалното потребление при всички свързани МФП устройства, включително отпечатване, копиране, сканиране и изпращане по факс. Докладите за потребление могат да се генерират и доставят по имейл, за да дадат възможност за проактивно управление на ресурсите, което да доведе до намаляване на оперативните разходи.

 реклама