SAP стартира стратегическо подразделение, което ще се грижи за нуждите на по-малки компании

Новото подразделение ще бъде оглавено от Дийн Менсфийлд, който ще отговаря за цялостните операции
по статията работи: Данаил Казаков
SAP стартира стратегическо подразделение, което ще се грижи за нуждите на по-малки компании

SAP SE (NYSE: SAP) представи днес SMB Solutions Group, ново подразделение фокусирано единствено върху специфичните нужди на малките и средни бизнеси с под 500 служители. Докато SAP вече е постигнала много успехи на този пазар, който представлява почти половината от световния брутен вътрешен продукт, новото подразделение ще работи да отговори на перманентно растящите технологични изисквания на по-малките компании. Следвайки мотото на SAP да опростява процесите, SMB Solutions Group ще стане входяща точка именно за тези клиенти и партньори на SAP по целия свят. С тази своя стъпка, групата ще развие необходимия подход и фокус, за да помогне на клиентите и партньорите си от този сегмент да опростят своите бизнес процеси.

Новото подразделение ще бъде оглавено от Дийн Менсфийлд, който ще отговаря за цялостните операции. Менсфийлд ще изпълни стратегия за предефиниране на пазара на решения за малкия и среден бизнес чрез създаване на следващото поколение опростени и интегрирани бизнес приложения, захранвани от SAP HANA®, доставени чрез облак, които ще посрещнат утрешните сложни предизвикателства в този пазарен сегмент.

"Малките и средни бизнеси играят все по-важна роля в глобалната икономика и в същото време се интересуват все-повече от интегриране на модерна технология в бизнеса си," казва Рей Богс, вицепрезидент на отдел SMB Research, IDC. Прогнозираме рекордни нива на инвестиции в ИКТ от малки и средни компании, които ще надхвърлят $680 милиарда до 2018 г., с особени рекорди в ключови региони и ключови технологии, след като малките компании се трансформират чрез употребата на мобилни устройства и облачни технологии. Шансът за тези компании да промотират своите продукти, да усъвършенстват стратегията за дистрибуция и да привлекат нови клиенти, никога не е била по-голяма".

В допълнение, Менсфийлд ще ръководи актуалното Business One® портфолио на SAP, което ще продължи да оперира чрез организацията Global Partner Operations, и цели да спомогне за усвояването на SAP Business One за SAP HANA, както и на решението SAP Business One Cloud за SAP HANA.

Преди да стане част от екипа на SAP, Менсфийлд е работил на няколко ръководни позиции в индустрията на софтуерно обслужване, включително шест години в NetSuite, където е ръководил глобалните продажби и операции. Включвайки се в екипа на SAP, той допринася с повече от 20 години опит в софтуерния бранш.

 реклама