SAP обявява резултатите за второто тримесечие на 2014

SAP подобрява перспективите на облака: облакът набира скорост с 39% ръст, a широкото навлизане на SAP HANA на пазара продължава – потвърждавайки успеха на визията "Run simple”.
по статията работи: Данаил Казаков
SAP обявява резултатите за второто тримесечие на 2014

БИЗНЕС АКЦЕНТИ ВЪВ ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧИЕ на 2014 г.

SAP отново регистрира силен ръст в облака и солидно представяне в своя основен бизнес. С увеличение на приходите от облачни абонаменти за софтуер извън IFRS-стандарта и поддръжка от 39% при постоянни валути (32% при действителни валути), SAP е най-бързо растящата enterprise cloud компания по скалата. Приходът от софтуер извън IFRS-стандарта и софтуерно обслужване регистрира ръст от 8% при постоянни валути (4% при действителни валути).

На потребителската конференция на компанията SAPPHIRE NOW през месец май, SAP представи своята стратегия "Run simple”, в основата, на която стоят облака и SAP HANA. Основна цел е да се опростят бизнес процесите и използването на софтуера от клиентите на компанията. HANA радикално опростява технологичната работа. Облакът основно опростява използването на SAP решенията. Като пръв пример за "Run simple” компанията включи приложението за потребителско изживяване SAP FIORI като безплатна част към лицензирания софтуер на SAP.

"Успешно управляваме нашето преминаване към облака, помагайки на клиентите ни да оперират опростено - от общо управление на работната сила в облака до безпроблемна търговия чрез най-голямата бизнес мрежа в света" – каза Бил МакДърмът, главен изпълнителен директор на SAP. "В допълнение, ние преобразяваме потребителския ангажимент чрез нашата мултиканална платформа за електронна търговия – всичко това в реално време, демонстрирайки нашето сериозно намерение да бъдем Облачната Компания, захранвана от SAP HANA.

"С ръст на приходите при постоянни валути от 8% за софтуер извън IFRS-стандарта и софтуерна поддръжка, ние прогнозираме солиден растеж в края на годината. Продължаваме да подобряваме рентабилността си на базата на оперативната печалба с ръст от 7% за софтуер извън IFRS-стандарта при постоянни валути, водещ до двуцифрен ръст в EPS извън IFRS-стандарта”, каза Лука Мукич, главен финансов директор на SAP. "Продължавайки да разширяваме нашия облачен бизнес, имаме много добри прогнози за целогодишните приходи от облачни абонаменти извън IFRS-стандарта и поддръжка до €1,000 – €1,050 милиона при постоянни валути."

Годишните приходи от облачни услуги доближават 1.2 милиарда евро или 1.6 милиарда долара. Фактурните суми от облачен софтуер извън IFRS-стандарта са се повишили с 37% спрямо миналата година при постоянни валути. Приходи от отложени плащания за облачни абонаменти и поддръжка извън IFRS- стандарта към 30 Юни, 2014, са €448 милиона, с годишен растеж от 29% при постоянните валути. Крайният брой на абонатите на облачни приложения на SAP надхвърля 38 милиона, което е повече от всяка друга компания-доставчик на облачни услуги. Компанията също така стартира "Industry Cloud” за да предостави най-задълбочените и най-широките облачни решения в индустрията.

SAP преобразява потребителския ангажимент. Чрез своята мултиканална платформа за електронна търговия hybris, в комбинация с Cloud for Sales, SAP регистрира трицифрен ръст на приходите от софтуер, облачни абонаменти и поддръжка.

SAP стимулира глобалната "мрежова икономика" с приблизително 1,55 милиона свързани компании в най-голямата облачно-базирана бизнес общност за търговия в света. Приблизителният обем на транзакциите в Ariba за дванадесет месеца е бил $ 540 милиарда - два пъти повече от Amazon и eBay, взети заедно. Добавянето на Fieldglass разширява възможностите на нашата мрежа чрез увеличаване на нашия целеви пазар, за да покрие и гъвкавата работна сила в допълнение към материали и услуги.

Компанията вижда продължаващо широко навлизане на пазара на SAP HANA като Платформата за Бизнес в Реално време във всички отрасли и региони. SAP HANA е в основата на стратегията "Run simple": интегриране на всички SAP решения на една бизнес платформа в облака. SAP вижда силно навлизане на HANА и в момента компанията има повече от 3600 HANA клиенти и повече от 1200 клиенти на SAP Business Suite върху HANA. SAP HANA също така се развива и превръща във водеща технологична платформа с повече от 1 500 старт-ъпи, изграждащи приложения на SAP HANA и нови стратегически партньорства с HP и VMware.

Регионални приходи за второто тримесечие на 2014 г.

SAP регистрира добри резултати в EMEA, въпреки колебанията, дължащи се на кризата в Украйна. Приходите от софтуер извън IFRS-стандарта и софтуерна поддръжка са се повишили с 8% спрямо миналата година при постоянни валути. Това е резултат от 51 процентовият растеж в приходите от абонаменти за софтуер извън IFRS-стандарта и поддръжка при постоянни валути за региона, както и силния растеж на приходи от софтуер във Великобритания и Франция.

Регионът Северна и Южна Америка също има солидно представяне. Приходите от софтуер извън IFRS-стандарта и софтуерна поддръжка са се повишили със 6% спрямо миналата година при постоянни валути. Регионът продължава своето бързо преминаване към облака с 34% ръст в приходите от абонаменти за софтуер извън IFRS-стандарта и поддръжка при постоянни валути. SAP също така показва силен ръст на приходите от софтуер в Канада и продължава да наблюдава голямо търсене в Латинска Америка с огромни възможности за растеж.

В региона APJ SAP има силно представяне. Приходите от софтуер извън IFRS-стандарта и софтуерна поддръжка са се повишили с 12% спрямо миналата година при постоянни валути. Приходите от абонаменти за софтуер извън IFRS-стандарта и поддръжка са нараснали с 48% при постоянни валути. Австралия и Малайзия се отличават със силен трицифрен приход от софтуер при постоянни валути.

За SAP 

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство - SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 253,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.

 реклама