Romtelecom и Cosmote Румъния подписват 7-годишен договор за управлявани услуги

Ericsson ще поддържа кабелни и безжичната интернет мрежа на операторите в Румъния
по статията работи: Данаил Казаков
Romtelecom и Cosmote Румъния подписват 7-годишен договор за управлявани услуги

Ericsson (NASDAQ: ERIC) подписа седемгодишен договор за управлявани услуги с водещите румънски оператори Romtelecom и Cosmote, и двете дъщерни дружества на OTE, групата Hellenic Telecommunications Organization. Ericsson ще управлява кабелните и безжичните мрежи на операторите в Румъния. Споразумението разширява позицията на Ericsson в управляваните услуги в Румъния, с ново споразумение с Cosmote Румъния и разширяване на партньорството с Romtelecom.

Ericsson ще поеме отговорността за мрежовите операции и поддръжката на кабелния и безжичния достъп, пренос, основни и IP домейни, както и експлоатацията на мрежата за подкрепа на операционните системи, за Romtelecom и Cosmote Румъния.

Около 730 служители ще се присъединят към организацията Global Services на Ericsson.

Николай Бекерс, главен изпълнителен директор на Romtelecom & Cosmote Румъния, обяви: "Концепцията на управляваните услуги представлява бизнес модел, насочен към подобряване на фокуса върху основните дейности и получаване на по-голяма ефективност на разходите. Ние непрекъснато се стремим да работим по-добре, по-бързо и по-ефективно, като същевременно предлагаме на клиентите съвършенство, и това ни накара да изберем тази опция".

Жан-Клод Геа, вицепрезидент и ръководител "Управлявани услуги" на Ericsson, казва: "Румъния е много важен пазар за Ericsson, поради което в страната е разположен един от нашите четири глобални центрове за услуги. Това споразумение ще разшири познанието ни за румънския пазар, а ние на свой ред ще помогнем на тези оператори да подобрят качеството на мрежата и като цяло качеството на услугите и обслужването на клиентите - като по този начин насърчим лоялността на крайните потребители."

Глобалните центрове за услуги на Ericsson - разположени в Китай, Индия, Мексико и Румъния – приютяват глобалните мрежови операционни центрове, които, заедно с местните и регионалните центрове, осигуряват управлявани услуги за мрежи, обслужващи 1 млрд. абонати. Глобалните центрове за услуги също така развиват компетенции за подкрепа на регионалните организации при предоставяне на професионални услуги в областта на информационните и комуникационни технологии, като например консултиране, IT, системна интеграция, разгръщане на мрежата и обслужване на клиенти.

Ericsson е движещата сила зад Networked Society - световен лидер в областта на комуникационните технологии и услуги. Нашите дългосрочни взаимоотношения с всеки по-голям телекомуникационен оператор в света позволяват на хората, бизнеса и обществото, да реализират своя потенциал и да се създадат по-устойчиво бъдеще.

Нашите услуги, софтуер и инфраструктура - особено в мобилността, широколентовия достъп и облакът – дават възможност на телеком индустрията и други сектори, да направят по-добър бизнес, да повишат ефективността, да подобрят потребителското изживяване и да улавят нови възможности.

С над 110 000 професионалисти и клиенти в 180 страни, ние комбинираме глобален мащаб с технологии и лидерство в услугите. Ние подкрепяме мрежи, които свързват повече от 2,5 милиарда абонати. Четиридесет процента от мобилния трафик в света се осъществява през мрежи на Ericsson. И нашите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност гарантират, че нашите решения - и нашите клиенти – са винаги на първо място.

Основана през 1876 г., Ericsson е със седалище в Стокхолм, Швеция. Нетните приходи от продажби през 2013 г. са били 227 400 000 000 SEK (34,90 милиарда щатски долара). NASDAQ OMX на фондовата борса в Стокхолм и NASDAQ в Ню Йорк Ericsson е в списъка.

 реклама