Renault Trucks гама Т спечели приза камион на годината  3

Престижната награда беше връчена на Бруно Блан, президент на Renault Trucks, по време на 65-то издание на международното изложение за автомобили за търговско приложение IAA в Хановер.
по статията работи: Данаил Казаков
Renault Trucks гама Т спечели приза камион на годината

С резултат от 129 точки, с 48 точки пред следващия в класацията и признание за най-голям принос в транспортната индустрия за тази година Renault Trucks гама Т спечели приза "Международен камион на годината 2015" по време на престижното автомобилно изложение IAA в Хановер. Основните критерии, на които журито базира своето решение бяха: технологични иновации, комфорт, безопасност, поведение на пътя, икономия на гориво, екология и цялостна цена на собственост. Специалистите подчертаха качествата на Renault Trucks гама Т и в частност изключителната аеродинамика и комфорта, осигурен за водачите както по време на шофиране, така и за почивка.

"Renault Trucks гама Т комбинира качества от предходните емблематични модели на марката с последните технологични иновации в света на товарните автомобили", обобщи Джанфранко Грифини, президент на журито "Камион на годината" (ITOY). "Това доведе до едно от най-значимите представяния в индустрията за последните няколко години", допълни той.

При връчването на наградата президентът на Renault Trucks Бруно Блан заяви: "За мен е чест да приема тази награда от името на Renault Trucks. Бих искал също да я споделя с всички, които работят в нашата компания и в мрежата ни по цял свят. Тя ни прави горди, както ще направи горди и тези, които поръчват и карат нашите камиони. Това международно признание подчертава идентичността на новата гама камиони Renault и съм убеден, че е един добър аргумент за печеленето на нови и нови клиенти".

Още за Renault Trucks гама Т за превоз на дълги и средни разстояния:

Гама T разчита на новите Евро 6 двигатели DTI 11 и DTI 13. Тя подобрява производителността, като предлага брутно тегло на композицията до 60 тона и капацитет на резервоарите за гориво до 1475 л. Предлагат се 4 типа кабини – дневна кабина, нощна/дневна кабина, спална кабина и висока спална кабина. Подобрените двигатели и мостове, новите функции на автоматизираната скоростна кутия и интелигентното използване на въздушния компресор и климатичната система гарантират максимални работни характеристики при оптимална консумация на гориво. За постигането на оптимален разход на гориво допринася и подобрената аеродинамика в дизайна - увеличеният наклон на предното стъкло и други оптимизации, намаляват съпротивлението с 12%.

През 2013 г. Renault Trucks представи изцяло новата си гама камиони, които се предлагат в четири сегмента: T – за транспорт на дълги и средни разстояния; D – за дистрибуция; K и C – за строителството и транспортни задачи извън пътя. Събитието е уникално за автомобилната индустрия, тъй като за първи път производител обнови наведнъж пълната си гама автомобили.

 реклама