QLED TV на Samsung е първия телевизор с VDE потвърждение за 100% обем на цветовете  2

по статията работи: biznews.bg
QLED TV на Samsung е първия телевизор с VDE потвърждение за 100% обем на цветовете

Samsung Electronics обяви, че новите QLED телевизори, представени за първи път на CES 2017, са получили потвърждение от Асоциацията за електрически, електронни и информационни технологии в Германия (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE) на способността им да възпроизвеждат 100 процента от обема на цветовете. Въз основа на своя експертен опит при тестването на обема на цветовете, VDE потвърди способността на QLED телевизора да осигурява постоянно високо качество на картината на своите потребители.

Обемът на цветовете е най-взискателния стандарт за изразителност на цветовете и измерва два елемента на телевизора в триизмерното пространство – цветова гама и ниво на яркост. Kолкото по-широка е цветовата гама и колкото по-висока е яркостта на дисплея, толкова по-голям е обемът на цветовете на телевизора. Разширеният обем на цветовe на QLED телевизорите на Samsung осигурява по-реалистични, точни и ярки HDR изображения, независимо от наситеността на съдържанието.

"100 процента обем на цветовете" представя цветове, които могат да бъдат възпроизведени независимо от нивото на яркост. Например, едно листо може да бъде възприето в различни цветове – от жълто-зелен до тюркоазен – в зависимост от яркостта на светлината. QLED телевизорите на Samsung могат да улавят най-малките разлики в цвета в зависимост от яркостта, като по този начин осигуряват възможно най-доброто HDR качество на картината.

В повечето случаи, възможностите на телевизорите за цветопредаване намаляват, когато нивата на яркост растат, което води до изкривяване на цветовете на екрана. QLED телевизорите на Samsung не правят компромиси между нивото на яркост и качеството на картината. С максимални нива на яркост от 1500 до 2000nit, QLED телевизорът е първия в индустрията, който може да възпроизведе 100 процента от обема на цветовете.

QLED телевизорите на Samsung използват нов метал с Quantum Dot материал, който дава възможност на телевизора да възпроизвежда значително подобрена гама от цветове с много повече детайли в сравнение със стандартните телевизори. Новата Quantum Dots технология позволява на QLED телевизора на Samsung да изразява по-наситено черно и по-богати детайли, независимо от яркостта на съдържанието или светлината на стаята. В допълнение, телевизорът доставя еднакво добра картина и качество от всеки зрителен ъгъл.

"Потвърждението на способността на QLED телевизорите да възпроизвеждат 100 процента от обема на цветовете илюстрира превъзходството на нашите продукти и тяхното революционно качество на картината. Като световен лидер на ТВ пазара в продължение на 11 години, сме развълнувани от възможността да въведем индустрията в света на Quantum Dot мониторите, които осигуряват възможно най-доброто качество на картината", каза ДжонгХий Хан, изпълнителен вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

 

 реклама