Pravets Golf Club отново е домакин на Европейски УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012  3

Вчера следобед в Правец бе даден официалният старт на второто издание на шампионата
по статията работи: Теодора Пенева
Pravets Golf Club отново е домакин на Европейски УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012
Снимка: pravets-golfclub.com

В късния неделен следобед в Правец бе даден официалният старт на второто издание на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012.

В първенството под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов ще вземат участие най-добрите клубни професионалисти, класирани след оспорвани квалификации в над 30 европейски държави. Сред тях са миналогодишният победител Уго Сантош, както и основният му съперник Бен Колие и участието им отново тази година предвещава оспорвано и интересно състезание за впечатляващия награден фонд от 60 хиляди евро. Шампионатът  ще протече в четири кръга в периода между 17.09 до 20.09.2012.

Нито дъждът, нито ниските температури попречиха на над 100 от най-добите български голф аматьори да застанат рамо до рамо с ПГА професионалистите в неделния УниКредит Про-Ам голф турнир,предхождащ Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012. Спонсори на събитието са УниКредит Булбанк, Мазда - официален превозвач, Гленфидих, Домейн Бойар и Карлсберг.

"Шампионът на Европа за 2011” Уго Сантош бе професионалният играч в отбора на УниКредит , а победителят в миналогодишния УниКредит Про-Ам Любомир Костов, един от процъфтяващите таланти на България, защити отбора на Мазда. Младият голф играч скоро ще бъде част от българския национален отбор, който ще представи страната ни в Турция тази есен на World Amateur Golf Team Tournament.

Иън Рандъл, изпълнителен директор на Организацията на Европейските професионални голф асоциации PGAs of Europ, поздрави 80-те деца от местните училища, които участваха в Младежката програма за развитие на играта на голф. През 2012 г. програмата бе финансирана от PGAs of Europe. Волейбол легендата Любо Ганев връчи сертификати на децата, завършили тазгодишната програма.
На церемонията по откриването на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012 присъстваше министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, г-н Левон Хампарцумян -Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, генерален спонсор на шампионата и други спонсори и приятели на голфа в България.

Първо място в УниКредит Про-Ам 2012 с 84 точки, бе спечелено от отбора на Тодор Куцаров, Ники Пенев, Владимир Маринов и голф професионалиста от Израел- Орен Джери.Второто място с 82 точки е за отбора на Иван Иванов, Андон Тушев, Боби Малинов и Фредрик Алмсдъг от Швеция. С 82 точки трети се класираха Генчо Христакиев, Кирил Кръстев, Раян Стайков и Лукас Лизанек от Словакия.

 реклама