Polkomtel и Aero2 избират Ericsson за разширяването на 4G/LTE покритието си в Полша

Компаниите сключиха тригодишен договор с автоматично удължаване за неопределен срок
по статията работи: Теодора Пенева
Polkomtel и Aero2 избират Ericsson за разширяването на 4G/LTE покритието си в Полша
Снимка: Ericsson
  • Ericsson ще достави WCDMA и LTE инфраструктура за операторите Polkomtel и Aero 2
  • Споразумението включва и модернизация на опорната мрежа, въвеждане в експлоатация, интеграция и поддръжка в рамките на три години
  • Ъпгрейдът има за цел да посрещне нарастващата нужда от мобилен широколентов достъп и увеличаващото се търсене на услуги за пренос на данни в Полша

Операторите Polkomtel и Aero2 избраха Ericsson за изпълнител в изграждането на WCDMA и LTE инфраструктурата в Полша. Съгласно споразумението Ericsson ще предостави редица услуги, в това число проектиране, въвеждане в експлоатация, интеграция и поддръжка на обновените мобилни мрежи. Договорът е сключен за период от три години с последващо автоматично удължаване за неопределен срок.

Ъпгрейдът ще даде възможност на разширеното WCDMA и LTE покритие в Северна и Западна Полша да бъде в крак с бързото навлизане на смартфоните и нарастващото търсене на мобилен широколентов достъп, които променят начина на работа и забавление и така създават Свързаното Общество.

Войчех Пител, член на борда на Polkomtel, коментира: ,,Ericsson е наш дългогодишен партньор и сме доволни от подписването на това ново споразумение. Заедно ще отговорим на очакванията на нашите клиенти за висококачествени и интерактивни мобилни услуги в Полша.”

Емил Нислън, вицепрезидент на Ericsson Централна Европа, каза: ,,Радваме се, че имаме възможност да развием съществуващите взаимоотношения с оператор като Polkomtel. Ericsson работи в Полша над 100 години, поддържайки и въвеждайки най-новите технологии на компанията в страната. Този първи LTE договор потвърждава нашата ангажираност към пазара в Полша.”

Ericsson е партньор на Polkomtel от 2002 г., като осигурява и въвежда в експлоатация GSM и WCDMA  мрежи, радио-релейни трансмисии, IP и Packet core решения.

Съвременните решения заложени в договора между Ericsson и Polkomtel ще увеличат покритието и капацитета на мрежите за клиентите на Polkomtel и Aero 2.

 реклама