Pioneer Investments пусна първото мобилно приложение за инвеститори в България

Нетната стойност на активите на фондовете на дружеството възлизат на малко над 220 млн. лв.
по статията работи: Петър Чернев
Pioneer Investments пусна първото мобилно приложение за инвеститори в  България
Снимка: Pioneer Investments

Pioneer Investments пусна първото мобилно приложение за инвеститори в България, което може да бъде свалено напълно безплатно от Apple Store и Android Store. Приложението дава достъп до цените на дяловете на взаимните фондове, информация за реализираната доходност за различни времеви периоди, както и графики с резултати.

През следващите няколко  месеца Приложението на Pioneer Investments ще бъде обогатено и със секция съдържаща  информация за дружеството, месечни  бюлетини на фондовете и видео  интервюта на теми свързани с инвестициите.

Приложението на Pioneer за мобилни  телефони стартира в Австрия и  шест държави от Централна и Източна  Европа - България, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Полша. Във всяка една държава приложението се предлага адаптирано на местния език.

Приложенията са налчини на интернет страницата на Pioneer Investments за България, от където инвеститорите могат да ги изтеглят, за да държат фондовете си винаги "под ръка".

В България Pioneer Investments е  лидер на пазара на колективните инвестиционни схеми, като към 21 септември 2012 г. нетната стойност на активите на фондовете му възлизат на малко над 220 млн. лв. От началото на годината фондовете са увеличили стойността на активите си с 18%.

 реклама