Peugeot лансира 301 и установява нов начин за наименуване на моделите си

Марката променя политиката на наименованията си, за да отговори на очакванията на клиентите от всички страни
по статията работи: Ралица Стоянова
Peugeot лансира 301 и установява нов начин за наименуване на моделите си
Снимка: Peugeot

От 1929 година, когато излиза 201*, Peugeot номерира своите модели с 3 цифри, средната от които нула.

Системата, използвана от Peugeot, има следната логика:

  • нулата в средата означава принадлежност към марката Peugeot,
  • първата цифра обозначава размера на сегмента,
  • последната цифра обозначава поколението на автомобила.

 В края на 90-те години тази система малко се променя и включва две букви, които обозначават производни силуети (CC и SW). През 2005 година се появява и двойната нула в номера, с която се отличават модели с висока архитектура като 3008 или 5008.

Международното развитие принуждава Марката да преосмисли политиката на наименованията си.

 От сега нататък, името на новите модели Peugeot няма да се променя. Стабилизирането на имената опростява прочита на гамата и улеснява популяризирането им.

 "0" обозначава нашия генетичен код

Цифрата «"0" в средата символизира принадлежността на модела към марката. Това е част от нашата история, нещо, с което сме познати навсякъде.

Първата цифра : символ на сегмента

Първата цифра, която обозначава сегмента на автомобила, независимо от това къде се продава той, се запазва.

 Последната цифра съответства на нови предизвикателства, нови амбиции

По-широкото покритие на международните пазари налага лансиране на ключови модели в сегментите с най-голям обем продажби, които са "сърцето" на пазара. Тези модели са част от гамата Peugeot и имат нов номер, който завършва с цифрата "1".

 Създадени специално, за да отговарят на новите очаквания на клиентите, тези достъпни и престижни автомобили ще допълват моделите, обозначени с "8".

 Подобно на новия Peugeot 301, те са носители на актуалните стилистични кодове на Марката и се отличават в сегмента си с типичните за Peugeot качества като динамично поведение на пътя и удобство на управлението, към които се прибавят по-голяма здравина и удобство на използването.

 Структурата на номера, който завършва с "1", е абсолютно същата като на този с "8". Номерата са съставени от 3 или 4 цифри, според концепцията на автомобила, като:

  •  първата цифра показва сегмента на автомобила,
  •  0 или двойна 0 е символ на принадлежността към Peugeot,
  •  последната цифра е "1" или "8".

Моделите с "1"

Подобно на 201*, определен на времето като здрав и икономичен автомобил, цифрата « 1 » представлява моделите на Марката, които са достъпни и стойностни и отговарят на очакванията на клиентите за практичност и поливалентност. Тези модели ще допълват гамата с « 8 »

Моделите с "8"

Всички модели, които вече имат номер с "8", като 308 и 3008, запазват името при обновяването си, моделите от поколение « 7 » ще получат цифрата "8" след обновяването си.

През цялата си история, марката Peugeot е съумявала да предлага едновременно висококачествени и вълнуващи автомобили. Това е основата, върху която тя се развива и днес, като разширява международното си присъствие и повишава нивото на гамата си, съчетавайки рационалното с емоционалното.

 реклама