Peugeot Urban Crossover Concept. Дързък и Съблазнителен

Цялостна концепция за автомобила в един все по-урбанизиран свят
по статията работи: Петя Бързилска
Peugeot Urban Crossover Concept. Дързък и Съблазнителен
Снимка: Peugeot

В началото на десетилетието, 30 града в света са с над 10 милиона жители. До 2050 година, 5,3 милиарда жители на планетата ще живеят в мегаполисите. Peugeot се стреми да бъде в крак с промените в света, развивайки идеите си за поливалентен, компактен модел, еднакво ефикасен в града и извън него.

Urban Crossover Concept ще бъде представен поседователно на Салона в Пекин през април и в Париж през октомври, за да илюстрира тези идеи.

Елегантен и дързък, изискан и харизматичен, спортен и съблазнителен, прототипът Urban Crossover Concept предлага нова, модерна, непринудена и динамична визия на компактния кросоувър.

Градовете се променят, мобилността също.

От Сао Паоло до Шанхай, от Лондон до Куала Лумпур, градът се променя и расте. Урбанизацията се развива с изключителни темпове. Ражда се ново поколение градски хора.

За всички тях, екипите на Стил Peugeot в Париж, Шанхай и Сао Паоло създават нов вид автомобил : Urban Crossover Concept. Urban по размери (дължина: 4м14 и широчина: 1м7), авантюрист по душа, с едновременно спортен и изискан стил, който го прави неустоим и универсален.

Кросоувър, който съчетава елегантността на лимузината с дързостта на SUV, с невероятна за сегмента поливалентност и вътрешно пространство.

Нови идеи за Кросоувър в сегмента.

В Марката Peugeot се ползва с изключително доверие в областта на компактните автомобили. Сериите 200 са произведени в над 15 милиона екземпляра. Благодарение на успеха на 3008, продаден в 368 000 единици в цял свят, както и на показания в Шанхай през 2011 прототип SXC, Марката вече има доказана легитимност в света на кросоувъра. Това й дава основание да развива идеите си за съчетаване на тези две концепции в един модел.

Urban Crossover Concept е синтез на опита на Марката в категорията на малките автомобили, които са едновременно ловки, компактни, многофункционални и стилни, адресирани към младите, които обичат града, както и "бягствата" от него.

Уникален стил, който комбинира елегантост и сила.

Съвсем естествено, Urban Crossover Concept отговаря на новите естетични кодове на Марката.

Спортен и представителен дизайн, който подчертава дързостта на прототипа и налага стандартите на обемните автомобили в сегмента на малките. Urban Crossover Concept обединява различни светове:

  1. височината и здравината на модерния SUV, лек и аеродинамичен
  2. финеса и динамиката на новите модели Peugeot
  3. поливалентността на обемния автомобил, който доказва, че може да бъде компактен

Предната част излъчва едовременно финес и сила. Красивите релефи на предния капак и калника внушават сигурност и здравина.

Широката решетка, все така издадена над каросерията, използва два вида метал, подобно на емблемата на Марката.

Вниманието при изработката на детайлите личи и в оригиналния и прецизен дизайн на светлините. Функциите в долната част придават още по-голяма острота и изразителност на "погледа".

В профил, непрекъснатата линия от скосеното предно стъкло, през покрива до задния спойлер оформя един изключително аеродинамичен силует. Страничните линии, устремени напред, подчертават динамиката и техническите качества на автомобила.

Калниците и страничните панели излъчват чувственост и атлетизъм, а арката на подкалниците символизира all road качествата на Urban Crossover Concept.

Големите колела издават поливалентността, характерна за семейните автомобили и напомнят за екологичните предимства на Urban Crossover Concept.

Забележителният детайл, изработен от самия метал на покрива, е вдъхновен от Купето RCZ. Същата естетика откриваме в прецизния дизайн на рейките, които напомнят за другата страна на характера на автомобила – вкуса към развлечения.

Динамичният стил и изключителният дизайн на задните светлини, с 3 реда светодиоди, ги превръщат в истински отличителен знак Peugeot.

Монолитната задна част, с динамични линии и забележителни релефи, символизира височината и здравината на модерния SUV, лек и аеродинамичен финеса и динамиката на новите модели Peugeot силата и стабилността на автомобила.

Накрая, алуминиевият заден спойлер и двойната изпъкналост отново напомнят за спортната елегантност на RCZ.

Оригиналността на стила на Urban Crossover Concept се дължи на успешното съчетаване на :

  • сила и здравина, внушени от релефите на каросерията
  • елегантост, чувственост и динамика на линиите
  • финес и прецизност на детайлите

Urban Crossover Concept преминава отвъд границите на стила и сегмента, на нуждите на новото поколение клиенти, на града...

 реклама