Peugeot 208: първо отличие във Великобритания

Новият модел Peugeot 208 получи награда в категорията си от престижното автомобилно списание Auto Express
по статията работи: Елица Елефтерова
Peugeot 208: първо отличие във Великобритания

В деня на началото на продажбите му във Великобритания, новият Peugeot 208 получи награда в категорията си от престижното автомобилно списание Auto Express. RCZ спечели в категория Купе.

Британският специализиран седмичник  Auto Express присъди своите годишни награди : всички автомобили на английския пазар, разпределени по категории, бяха оценявани от журито на редакцията според комплекс от критерии за статично и динамично представяне.

В категорията "Супермини", която представлява 30% от местния пазар, 208 победи в надпревара с Audi A1 и Ford Fiesta; в клас "Купе", RCZ спечели за трета поредна година.

Според Стивън Фоулър, главен редактор на изданието, "със своя 208, Peugeot се завръща на върха в малкия клас. 208 притежава всички козове по отношение на стила, качеството, вътрешното пространство, както и гарантирано удоволствие от управлението и изключително ефикасно поведение на пътя".

Още преди лансирането си във Великобритания (26 юни), 208 има над 3500 поръчки; за пълната му търговска година (2013), са планирани 50 000 продажби отвъд Ла Манша.

За да предложи автомобил, способен да обедини клиенти с най-различни очаквания, в една от най-конкурентните категории на пазара,  Peugeot постави изключително високи цели пред проекта 208, истински скок на поколенията : "прераждане", което 208 символизира чрез своя дизайн, архитектура, позволяваща компактност и простор в купето, ергономиност на мястото на водача и интуитивно управление.

Екологично предизвикателство, изпълнено благодарение на ефикасните и икономични двигатели, сред които e-HDi и първото поколение 3-цилиндрови 1,0л и 1,2л ; управление от нов тип, чрез отличен синтез между пътно поведение и комфорт.

Произвеждан в Поаси (Франция) и в Словакия и лансиран на първите пазари на 29 март 2012, 208 продължава настъплението си в Европа.

Въпреки свиването на европейския пазар,  Peugeot 208 се радва на възродения интерес към серия "2" : към днешна дата и още преди появата на многоочакваните 3-цилиндрови версии, поръчките на модела достигнаха 68 000 броя, като делът на средните и високи нива е особено висок (90%).

През втората половина на 2012 лансиранията ще продължат извън Европа, а през 2013 година ще стартира производството на 208 в Бразилия, както и продажбите му в Латинска Америка.

За пълната си търговска година (2013), 208 трябва да постигне близо 550 000 продажби в света.

 реклама