NVIDIA представи GeForce GTX 1080 Ti най-бързата геймърска графична карта в света

Създадена е за да отговори на графичните изисквания на 4K и 5K гейминга, както и технологиите DX12, HDR и VR.
по статията работи: biznews.bg
NVIDIA представи GeForce GTX 1080 Ti най-бързата геймърска графична карта в света

NVIDIA обяви най- бързата геймърска графична карта в света GeForce® GTX 1080 Ti, флагманът на серията графични карти на (GPU) с архитектура Pascal™.

Притежаваща ненадмината мощност за гейминг GeForce GTX 1080 Ti предлага до 35% по-голяма производителност от GTX 1080, оборудвана с GDDR5X памет от ново поколение с 11GB и работи със скорост от 11Gbps, предлага най-ефективната ширина на честотната лента на паметта и поставя нови стандарти в игрите.

Графичните карти GTX 1080 Ti, включително NVIDIA Founders Edition, ще бъдат на разположение за закупуване в световен мащаб чрез партньорите на NVIDIA GeForce от 10 март, на цена от 699 долара.

Най- добрата графична карта GeForce, с най-добрите спецификации
NVIDIA създаде GeForce GTX 1080 Ti, за да отговори на графичните изисквания на 4K и 5K гейминга, както и технологиите DX12, HDR и VR.

  • Функции за отлична производителност: GTX 1080 Ti включва 3.584 ядра NVIDIA® CUDA® и един буфер за кадри от 11GB работейки на скорост от 11Gbps. Картата е с до 35% по-ефективно от GeForce GTX 1080 и надвишава показателите с до 78% на GTX 1070.(1) GTX 1080 Ti е по- бърза и от NVIDIA TITAN X Pascal, предназначена за deep learning и изкуствен интелект :
  • GTX 1080 Ti е първата в света графична карта, оборудвана с ново поколение G5X памет от Micron. G5X е с капацитет от 11GB и работи със скорост от 11Gbps, осигурявайки най-ефективната памет за честотната лента в сравнение с актуалните графични карти. Освен това изпълнява и овърклок функционалност.
  • Напреднал FinFET процес: GTX 1080 Ti е предназначена за FinFET процеси. 12 –те милиарда транзистори осигуряват драматично увеличение на производителността и ефективността в сравнение с предишното поколение продукти.
  • Щателно проектиране: GTX 1080 Ti разполага с напреднала охладителна система, използвайки метод на разсейване на топлината чрез термични решения с висока концентрация на въздух и камера за охлаждане, два пъти по-голяма от въздушния поток.
  • Поддръжка на напреднали графични технологии 4K, VR, NVIDIA G-SYNC™ HDR и NVIDIA GameWorks™ . Предлага интерактивни преживявания, придружени с безпроблемен кинематографичен геймплей.

Предварителни заявки от 2 март, наличности на всякъде по света от 10 март
Графичните карти GeForce GTX 1080 Ti, включително NVIDIA Founders Edition, ще са налични в световен мащаб - в 238 страни и региони – чрез партньорската мрежа NVIDIA GeForce- ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY и Zotac, от 10 март. Предварителните заявени чрез nvidia.com ще бъдат доставяни от 2 март, 8 часа PT.

 реклама