Mрежата на GLOBUL вече предлага високоскоростен мобилен интернет в 210 населени места

Проектът е първа стъпка в цялостната програма за технологично обновление на мрежата на оператора
по статията работи: Данаил Казаков
Mрежата на GLOBUL вече предлага високоскоростен мобилен интернет в 210 населени места

Мрежата на GLOBUL вече предлага високоскоростен мобилен интернет в 210 населени места в България, включително най-посещаваните зимни и летни курорти, в които е съсредоточено над 60% от населението на страната.

Клиентите на компанията в тези населени места, които притежават съвместими мобилни устройства или USB-модеми за персонален компютър, вече разполагат с достъп до мобилни услуги за пренос на данни със скорост от 21 mbps или по-висока, като в над 150 населени места в България, клиентите на GLOBUL могат да ползват максималната технологично възможна скорост от 42 mbps.

Разширението на покритието на услугите за високоскоростен мобилен интернет на GLOBUL бе възможно благодарение на успешно приключилия проект за оптимизация и разширение на мрежата. Проектът е първият с подобен мащаб след придобиването на GLOBUL от Telenor Group през август тази година и бе осъществен в рекордно кратки срокове. Към момента, 47% от 3G-мрежата на GLOBUL предлага широколентиви мобилни услуги по технологията HSPA+, в сравнение с 13% преди три месеца.

Проектът е първа стъпка в цялостната програма за технологично обновление на мрежата на оператора, която ще осигури още по-високо качество на услугите, както и възможности за предлагане на нови услуги и иновативни технологични решения за клиентите на компанията.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Към края на септември 2013 г. GLOBUL има над 3,9 милиона активни потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,49% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 95,45% от населението на страната. От 1 август 2013 г. GLOBUL е част от Telenor Group – водеща телекомуникационна компания, която оперира в 13 държави в Европа и в Азия и има над 150 милиона абонати.

 реклама