Microsoft инвестира в образованието 250 милиона щатски долара чрез програмата си „Партньори в познанието“

С новите планове на програмата общият размер на инвестициите достига 750 милиона щатски долара, предназначени за подобряване уменията на учителите и подготвяне на ученици и студенти за пазара на труда
по статията работи: Теодора Пенева
Microsoft инвестира в образованието 250 милиона щатски долара чрез програмата си „Партньори в познанието“
Снимка: Microsoft

В рамките на годишния форум на програмата "Партньори в познанието" Microsoft съобщи, че ще инвестира нови 250 млн. щатски долара в следващите 5 години в образованието. Така общата инвестиция на компанията в сектора ще достигне размер от 750 млн. щатски долара за над 15 години. Microsoft има за цел да увеличи броя на участниците в програмата "Партньори в познанието" от 20 млн. на 75 млн. учители по света до 2018 г. и да продължи усилията си в подготвянето на ученици и студенти за пазара на труда в световен мащаб. Предвижда се да се разшири и обхвата извън 119 държави, които в момента участват в програмата, като се запази мисията на "Партньори в познанието" да отдава значимост на общността от учители, изгражда мрежи и създава възможност за преподавателите да споделят нововъведения и да учат един от друг.

"Толкова  много от нас трябва да благодарят на страхотния си учител за своите постижения", заяви Бил Гейтс, председател на Microsoft. "Ето защо, аз съм толкова горд, че "Партньори в познанието" на Microsoft продължава да подкрепя иновативните учители. Започнахме тази програма преди почти 10 години с убеждението, че образованието е основно човешко право и най-важната инвестиция в общото ни бъдеще. Тази идея никога не е била толкова истинна, колкото днес и аз съм наистина доволен да видя, че продължаваме своето обещание да подкрепяме иновациите, които да помогнат на всички ученици и учители да реализират пълния си потенциал."

"Виждаме голяма възможност да инвестираме в икономиката на бъдещето като работим съвместно с учителите днес, за да преподават те уменията на 21-ви век," заяви Лора Ипсен, вицепрезидент на Microsoft за публичния сектор в световен мащаб. "Проучванията разкриват измеримо въздействие, което всеки учител има върху потенциала, бъдещите приходи и принос към глобалната икономика на всеки ученик. Като се фокусираме върху образованието чрез "Партньори в познанието", поставяме фундамент в усилията на Microsoft да създаде възможности за младежите, да провокира иновациите в класната стая и да подобрява учебните резултати."

Microsoft подпомага образованието като осигурява ресурси за обучение и изграждане на общност за развитие на умения за преподаване, които са необходими в 21 век за подготвяне на младите хора за пазара на труда. Проучвания показват силна връзка между образованието и икономическия растеж. "Партньори в познанието" е глобалната инициатива на Microsoft, която е разработена, за да подкрепя учителите и правителствата в техните усилия за изграждане на успешни ученици чрез придобиване на дигитални умения и иновативни обучителни практики. Тази ключова програма се развива в рамките на световната инициатива на Microsoft за корпоративно гражданство YouthSpark, която има за цел да създаде възможности за образование, заетост и предприемачество за 300 милиона младежи по света. Чрез "Партньори в познанието" Microsoft подпомага обучението на над 11 милиона учители и достига до повече от 200 милиона студенти в световен мащаб от 2003 г. до сега.

"Трансформация в образователните практики е една от най-трудните задачи за училищата и учителите", заяви Джеф Дейвис, директор на Varsity College в Куинсланд, Австралия. "Всички говорят за обучението на 21 век, но малцина са успели да извървят прехода от теорията до реалните нововъведения, където учениците наистина използват наличните технологии всеки ден и педагогиката се надгражда с едно ниво. Програмата на Microsoft "Партньори в познанието" се отличава от всички останали. Тя не само подкрепя училищата и учителите в усилията им да преодолеят техническите и педагогическите различия, но и създава възможност за контакт с тези, които са реализирали трансформацията и изгражда лидерски качества в учителите. Без подкрепата на Microsoft нивото на иновации, партньорство и постижения в училище нямаше да бъдат това, което са днес. Благодаря на Microsoft за това, че повярва в нашия колеж."

"Партньори в познанието"  – Глобален форум 2012

Традиционният Глобален форум на програмата тази година се проведе в Прага, Чехия и събра над 500 иновативни преподаватели и училищни лидери от 80 страни. Тези учители са глобалните финалисти в надпреварата на програмата ”Партньори в познанието", които са се отличили от над  250 000 участници в националните състезания на страните. В рамките на събитието ще бъдат връчени 18 образователни награди на Глобалния форум "Партньори в познанието".

"Партньори в познанието" продължава вече 15 години като направените инвестиции от страна на Microsoft в сектора на образованието до момента възлизат общо на над 750 млн. щатски долара. От създаването си през 2003 г. програмата е достигнала до повече от 210 млн. учители и студенти в 119 страни по света. "Партньори в познанието" дава възможност на участниците да поддържат контакт и да споделят идеи чрез своята онлайн мрежа, която свързва милиони в една общност за професионално развитие.

 реклама