MasterCard стартира PayPass™ Locator

Услугата ще помага на българските картодържатели да извършват безконтактни плащания
по статията работи: Теодора Пенева
MasterCard стартира PayPass™ Locator
Снимка: MasterCard

MasterCard Europe стартира PayPass™ локатор, който е интегриран в интернет и мобилна версия на Bgmaps.com, за да помага на картодържателите лесно да намират магазини, оборудвани с PayPass за бързо, удобно и безопасно пазаруване в България с техните безконтактни MasterCard или Maestro PayPass карти.

Местата, където могат да бъдат извършвани PayPass плащания, ще бъдат редовно актуализирани с всяко присъединяване на нов търговски обект към света на MasterCard PayPass безконтактните плащания.

MasterCard PayPass е технология, която предоставя възможност за извършване на плащания само с доближаване до PayPass-оборудван ПОС терминал. Това е един лесен, удобен, бърз и сигурен начин на плащане. Когато се използва за малки суми не се изисква въвеждането на ПИН, но по същия начин може да се използва при пазаруването и за по-големи покупки чрез въвеждане на ПИН. Транзакциите са сигурни, а картата никога не напуска ръката на потребителя по време на плащането.

"Като водеща технологична компания, MasterCard използва своите възможности и опит, за да разработва нови решения за разплащане, които са по-безопасни, по-лесни за използване и предоставят предимства за всеки. С навлизането на безконтактните плащания PayPass в България ние започваме нашето партньорство с BGMAPS с цел картодържателите по-лесно да намират местата, където могат да плащат по този начин по-лесно и удобно както с PayPass карта, така и със своите смартфони или безконтакни стикери." – каза Ваня Манова, Мениджър Връзки с клиенти, MasterCard Europe.

PayPass вече е достъпна в над 50 страни по целия свят и приеман в близо 866 000 обекти за търговия на дребно. В България, по данни на банката акцептор Първа Инвестиционна Банка, карти MasterCard PayPass може да се използват в повече от хиляда и петстотин разнообразни места, като магазини за дрехи и храни, магазини за спортно оборудване, аптеки, бензиностанции и други. В България MasterCard и Maestro PayPass карти в момента се предлагат от Първа Инвестиционна Банка, а Debit MasterCard PayPass - от БАКБ.

 реклама