MasterCard има сладка изненада за всички притежатели на MasterCard PayPass в бензиностанциите на OMV България

В рамките на промоционалната кампания „Бонбон Voyage”, клиентите на OMV България ще получат кутия бонбони Toffiffee за по-приятно пътуване
по статията работи: Георги Георгиев
MasterCard има сладка изненада за всички притежатели на MasterCard PayPass в бензиностанциите на OMV България
Снимка: MasterCard

Днес MasterCard обяви началото на своята инициатива "Бонбон Voyage”, която ще продължи шест седмици между 7 октомври и 17 ноември 2013 г. в бензиностанциите на OMV България. Тя ще даде възможност на всички картодържатели на карти PayPass да усетят удобството и бързината на този новаторски и сигурен начин на плащане, като веднага ще получат комплимент под формата на кутия шоколадови бонбони Toffiffee от 125 гр.

Безконтактното плащане PayPass вече е на разположение във всички бензиностанции на OMV България в страната – на касите са разположени специално означени ПОС терминали с PayPass четци. Независимо от стойността на покупката плащането с карти PayPass е лесно и става само с едно докосване до четеца. Кратък звук и зелена светлина на четеца сигнализират, че транзакцията е успешна, а за суми до 25 лева не е нужно да се въвежда ПИН код или да се разписва касова бележка. За по-големи суми е задължително да се въведе ПИН код, точно като при транзакциите със стандартни разплащателни карти.

Картите PayPass имат вграден комютърен чип като най-съвременна форма на защита срещу неправомерно ползване и транзакциите се обработват чрез същата сигурна мрежа, която се ползва за традиционните карти. С всяка безконтактна транзакция се генерира уникален код за сигурност, който не може да бъде използван повторно за друга транзакция със същата карта или устройство. Освен това няма случаи на плащания по погрешка, тъй като транзакциите се извършват, само когато картата е много близо до терминала и ако търговецът я е активирал.

Също така технологията PayPass дава сигурността, че дадена касова бележка не се издава повторно, дори ако картата е докоснала четеца няколко пъти за една и съща транзакция. Трябва да се подчертае, че по време на безконтактното плащане картата остава в ръцете на картодържателя, което му дава по-голям контрол и усещане за сигурност, докато пазарува.

"Безконтактните плащания с MasterCard PayPass стават все по-популярни както в целия свят, така и в България предвид факта, че са идеални в ситуации, в които времето е от ключово значение, напр. когато плащаме в бензиностанции, супермаркети, заведения за бързо хранене и на много други места, където и клиентите, и търговците имат полза от бързите плащания”, коментира Артур Туремка, генерален мениджър за региона на Балканите, MasterCard Европа. "Много сме щастливи, че нашият ценен партньор OMV България припозна PayPass като бърз, сигурен и удобен начин на плащане, който ще подобри изживяването на техните клиенти в търговските им обекти и пътуването им като цяло."

За момента банките, които издават карти MasterCard и Maestro PayPass в България, са ПИБ, БАКБ, както и банка ДСК, която започна да ги предлага от началото на октомври. Освен в България тези карти могат да се използват за безконтактни палащания в чужбина в повече от 1.2 милиона търговски обекти по света - в 29 държави в Европа и 56 страни по целия свят, както и за редовни плащания на ПОС терминал на 35.9 милиона локации в 210 държави.

 реклама