MasterCard и банка Commonwealth ускоряват приемането на мобилните плащания за водещи Samsung устройства

Двете компании ще стимулират иновациите и ще предложат на потребителите пазаруване от следващо поколение
по статията работи: Данаил Казаков
MasterCard и банка Commonwealth ускоряват приемането на мобилните плащания за водещи Samsung устройства
Снимка: MasterCard

Днес MasterCard (NYSE: MA) обяви, че картодържателите MasterCard на Commonwealth Bank of Australia ще могат безопасно да зареждат и съхраняват документи за разплащателни сметки на някои от водещите устройства на Samsung, които имат вградени стандарти NFC, като по този начин им дадат възможност да правят бързи и сигурни безконтактни плащания.

Commonwealth Bank of Australia е първата банка в света, която си сътрудничи с MasterCard и Samsung, за да предложи тази услуга на клиентите си, използвайки Mobile MasterCard® PayPass™ в приложението CommBank върху вградената част за сигурност в Samsung Galaxy S4. Сега клиентите на Commonwealth Bank могат лесно да добавят функционалността за безконтактни плащания към своя Samsung Galaxy S4, позволявайки безконтактни плащания MasterCard PayPass в над 1.6 милиона търговски локации по света. Те включват големи търговски вериги, магазини за хранителни стоки, бакалии, аптеки и таксита – места за бързи плащания, където скоростта и удобството са от най-голямо значение.

В партньорство с финансови институции и мобилни оператори по света, MasterCard и Samsung планират да предложат подобна услуга през следващата година, в т.ч. в Турция, Русия и Украйна през първото тримесечие на 2014 г.

Достъпът до частта за сигурност позволява на Samsung и други производители на оригинално оборудване, мобилни оператори и финансови институции да си партнират с MasterCard и да предложат на потребителите решения за плащане от следващо поколение. Това включва безконтактната технология на MasterCard и MasterPass™ - дигиталната платформа на MasterCard, която дава възможност на партньорите на компанията да предлагат на потребителите модерни решения за плащане и пазаруване, които са лесни колкото един клик на мишката, приближаване или докосване в интернет, в магазина и на всички други места.

 

"Днешната новина ни дава сигурност, че картодържателите на MasterCard ще могат да "освежат" с възможност за правене на плащания своите устройства Samsung, веднага щом се появят на пазара", каза Мунг Ки Ву, Mobile & Industry Alliances, MasterCard. "Целта ни е да помагаме на потребителите да пазаруват и плащат по начин, който отговаря най-добре на нуждите им, и от всичките си устройства. Работейки в тясно сътрудничество със Samsung – глобалният лидер в производството на мобилни устройства, и други производителни на устройства и чипове, мобилни оператори и търговци, MasterCard запазва водещата си роля при оформянето на бъдещето на плащанията."

Samsung Galaxy S4 и Galaxy Note 3 са две от над 140 устройства, в т.ч. 32 смартфони и таблети Samsung, които са сертифицирани като част от програмата MasterCard PayPass Ready, представена през май 2012 г. Сертифицираните от MasterCard устройства преминават през строг процес на тестване, който гарантира, че те са благонадеждни и съвместими във функционално отношение.

 

За MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания. Тя работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързва потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Следвайте ни в Twitter @MasterCardNews, присъединете се към разговора в блога Cashless Pioneers Blog или се абонирайте за Engagement Bureau, за дa получавате последните новини.

За Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. е глобален технологичен лидер, който предлага нови възможности на хората навсякъде по света. Чрез постоянни иновации и открития ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, персоналните компютри, принтерите, фотоапаратите, домакинските уреди, медицинските устройства, полупроводниците и LED решенията. В компанията, която има годишни продажби от 187.8 милиарда щ.д., работят 270,000 души в 79 държави. За на научите повече, посетете www.samsung.com.

 

 реклама