MasterCard и eNett International създават стратегическо ексклузивно 5-годишно партньорство

Двете фирми ще въведат иновативни решения за разплащане в индустрията на пътуванията
по статията работи: Лиляна Бончева
MasterCard и eNett International създават стратегическо ексклузивно 5-годишно партньорство
Снимка: sxc.hu

MasterCard Worldwide и eNett International подписаха споразумение за партньорство, което ще предостави възможности за иновативни разплащания и тяхното съгласуване в индустрията на пътуванията с въвеждането на виртуални сметки - Virtual Account Numbers (VANs). Партньорството цели да улесни огромните обеми от глобални плащания за период от 5 години и превръща MasterCard в ексклузивен партньор за всички eNett виртуално генерирани сметки (VANs) в Европа.

eNett International- Travelport джойнт венчър е главен доставчик на специализирани решения за разплащания в индустрията на пътуванията. "Виртуалните сметки на eNett вече набират бързо скорост на европейските пазари и това партньорство ще укрепи и за в бъдеще доверието в този продукт като решение за бизнес към бизнес базираните (B2B) пътнически плащания”, заяви Антъни Хайнс, управляващ директор на eNett International. "Изключително доволни сме, че имаме подкрепа в лицето на такава движеща сила в търговските плащания.”

Екипът на MasterCard European Strategic Alliances оцени високо възможността за сътрудничество в областта на eNett виртуалните сметки, които отговарят на нуждите на индустрията на пътуванията за по-бързи и сигурни методи на плащане, като едновременно с това осигуряват и подобрена съгласуваност на плащанията по фактура. 

"Нашите бизнеси са добре синхронизирани”, заяви Хани Фам, президент Strategic Alliances в MasterCard. "Иновацията, създадена от опита и техническите способности на eNett, обединени с мрежата на MasterCard и предоставянето на упълномощителни функции (enablement functions), ще създаде значителни ползи за глобалната индустрия на пътуванията. В момент, когато разходите трябва да бъдат оптимизирани, а печалбите трябва да се повишават, една нова и иновативна технология за плащане като eNett VANs не само ще позволи на агентите да се фокусират върху възвръщаемостта за сметка на административната дейност, като едновременно с това минимизират риска, но и ще помогнат на тези бизнеси да извлекат повече от ценната база данни, с която разполагат.”

За повече информация във  връзка с обявеното партньорство и виртуалните сметки eNett VANs, посетете www.enett.com/mastercard.

 

За Virtual Account Numbers (VANs)

VAN е абревиатура на Virtual Account Number и означава Виртуална сметка. Платформата за плащания eNett издава 16-цифрен номер на виртуална сметка MasterCard с определена сума или лимит, за да улесни плащанията към доставчици за транзакция или набор от транзакции. Виртуалната сметка (VAN) има характеристиките на стандартен MasterCard номер на сметка при обработване от страна на доставчика, така че да няма влияние върху техните системи.

Безопасни и сигурни, VAN сметките се интегрират безпроблемни с уебстраницата на доставчика, глобалните дистрибуционни системи за търсене и резервация на услуги за пътувания, включително резервациите, направени от самия клиент, така че да се осигури ефикасност на процеса по цялата верига, както и автоматизирана съгласуваност на мястото на продажба.

За MasterCard

MasterCard (NYSE: MA) www.mastercard.com е глобална платежна и технологична компания. Тя работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързва потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Следвайте ни в Twitter @MasterCardNews, присъединете се към дискусиите на Cashless Conversations Blog и се абонирайте за най-актуалните новини.

За eNett International (www.enett.com)

eNett International е глобален доставчик на специализирани решения за разплащания в индустрията на пътуванията.  Джойнт венчър между Travelport и PSP International, eNett трансформира света на плащанията чрез единна платформа, която обогатява данните, намалява риска, подобрява контрола на разходите и увеличава възвръщаемостта.

 реклама