MasterCard, eServGlobal и BICS с обща компания за превод на пари

HomeSend ще увеличи възможностите за потребителите, които ще могат да изпращат и получават пари в цял свят
по статията работи: Данаил Казаков
MasterCard, eServGlobal и BICS с обща компания за превод на пари
Снимка: MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), eServGlobal (LSE: ESG.L, ASX: ESV.AX) и BICS обявиха създаването на HomeSend – съвместно дружество, което ще позволи на потребителите да изпращат пари от и до мобилни сметки, разплащателни карти, банкови сметки или други места за предоставяне на тази услуга, без значение къде се намират или кой е получателят.

HomeSend ще използва сегашната платформа HomeSend за превод на пари, базирана на технология на eServGlobal и разработена като част от стратегическо партньорство между eServGlobal и BICS. HomeSend е първата платформа, която предложи мобилен превод на пари в цял свят. Днес HomeSend оперира в 50 държави и има търговски договори с оператори на мобилни мрежи и парични преводи, които чрез своите 200,000 посредници представляват повече от 1.2 милиарда абонати или един на всеки седем души от световното население.

Свързвайки глобалната общност на телекомуникационните партньори и операторите на парични преводи с над 24,000 финансови институции от мрежата на MasterCard, HomeSend ще осигури на потребителите нови възможности и гъвкавост да изпращат или получават пари, както и ще позволи превод на суми в цял свят. За хората от развиващите се пазари получаването на пари от приятели и роднини е от голямо значение. Според изчисленията на Световната банка паричните преводи към развиващите се страни ще достигнат около 515 милиарда щ.д. до 2015 г.

"HomeSend ще предложи една важна платформа за по-добри услуги за парични преводи, както и ще даде възможност на недостатъчно покритите от финансова гледна точка хора по цял свят да правят преводи един до друг" каза Ед Маклафлин, директор "Нови плащания", MasterCard. "Всяка една компания - MasterCard, eServGlobal и BICS, има своя уникален принос към новосформираното дружество. Заедно имаме възможност да подобрим живота на хората.”

"Това е знаменателно развитие за глобалната индустрия на парични преводи и ние сме щастливи, че сме част от новото начинание,” каза Пауло Монтесори, главен изпълнителен директор и управляващ директор на eServGlobal. "Тази комбинация създава едно от най-всеобхватните предложения на пазара и ние вярваме, че ще бъде важна стъпка по пътя към предлагането на още по-ценово ефективни и лесни за използване финансови услуги за хората по света.”

"Щастливи сме, че сме част от този толкова важен момент за индустрията на мобилни финансови услуги и вярваме, че този вид услуга може да отвори нови канали за преводи и да разшири обсега на парични трансфери в цял свят,” добави Даниел Кърган, главен изпълнителен директор на BICS.

MasterCard ще притежава контролен пакет в HomeSend.

За MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания. Тя работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързва потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Следвайте ни в Twitter @MasterCardNews, присъединете се към разговора в блога Cashless Pioneers Blog или се абонирайте за Engagement Bureau, за дa получавате последните новини.

За eServGlobal

eServGlobal (LSE: ESG, ASX: ESV) предлага мобилни парични решения, които поставят мобилните финансови услуги с най-различни функционалности на една ръка разстояние от потребителите по света, като покриват целия спектър на мобилните портфейли, мобилната търговия, характеристики за захранване и управление. eServGlobal инвестира изключително много в продуктово развитие, като използва технологични носещи устройства от следващо поколение, отговаряйки на изискванията на повече от 100 клиенти в над 65 държави. eServGlobal предлага и цялостен пакет от модерни услуги с добавена стойност, които генерират приходи и ангажират абонатите по един динамичен начин. Тези услуги могат да бъдат интегрирани без проблем с нашето порфолио от мобилни пари, за да увеличат предложенията за лоялност и различни промоции. Повече от 30 години eServGlobal е източник на новаторски решения за доставчиците на мобилни и финансови услуги. Следвайте ни в Twitter @eServGlobal.

За BICS

BICS доставя най-добрите международни решения за търговия на едро за доставчиците на комуникационни услуги по света. Чрез своето Mosaic порфолио – цялостен, гъвкав и иновативен комплект от решения, създадени, за да бъдат използвани индивидуално или заедно, BICS отговаря на настоящите и бъдещи изисквания на глобалната телекомуникационна индустрия. Главният офис на BICS се намира в Брюксел и компанията има регионални офиси в Берн, Дубай, Ню Йорк и Сингапур. Имаме и местни представителства в Акра, Пекин, Кейптаун, Маями, Монтевидео и Найроби. Екипът ни постоянно се стреми да предоставя на клиентите ни най-високото ниво на качество, благонадеждност и техническа съвместимост, като по този начин им позволява да увеличат максимално стойността към крайния потребител. С нашата успешна стратегия за консолидация и постоянен фокус върху технологичния напредък и иновации ние сме постигнали водеща позиция в света на международните пазари за гласови и мобилни данни.

 реклама