MAXIMA GRUPĖ с нов генерален директор

Компанията управляваща ритейл компании в Литва, Латвия, Естония, Полша и България, ще има нов генерален директор. MAXIMA GRUPĖ ще бъде оглавена от дългогодишния й служител Неринга Янавичиуте.
по статията работи: Данаил Казаков
MAXIMA GRUPĖ с нов генерален директор

От април тази година Миндаугас Багдоновичиус е председател на борда на Vilniaus prekyba, холдинговото дружество, което управлява MAXIMA GRUPĖ. Той ще продължи да работи на тази позиция и ще отговаря и за активностите на компаниите на Групата AKROPOLIS, както и ще координира и развитието на ритейл бизнеса в Испания.

"MAXIMA GRUPĖ е създала широка и успешна международна верига от магазини. В момента, предвид дългосрочната стратегия на компанията, ние решихме да определим по-ясно дейността, отговорностите и приоритетите", каза Миндаугас Багдоновичиус, председател на борда на Vilniaus prekyba.

Неринга Янавичиуте работи в компании на Vilniaus prekyba от 1994 г., като започва своята кариера като търговски директор. По-късно тя оглавява отдели по продажби и маркетинг в компаниите на Групата MAXIMA. През 2002 г. Неринга Янавичиуте ръководи компанията Vilniaus Akropolis, като на нея беше поверено откриването на "Акрополис", първия голям търговски център в Балтийските държави. През последните шест години тя беше маркетинг директор в компании на Групата MAXIMA и член на Борда на директорите.

"Оценявам доверието, което ми се оказва, и съм готова да допринеса за по-нататъшния успех на компанията. Сред основните ми цели е да продължа започнатата работа във връзка с развитието на компаниите на Групата, засилването на техните вътрешни компетенции, управление и репутация и да гарантирам за постигането на стратегическите цели на MAXIMA GRUPĖ", каза Неринга Янавичиуте.

Основана през 2007 г., MAXIMA GRUPĖ е компания, управляваща ритейл компании в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. Към края на 2013 г. има 508 MAXIMA X, MAXIMA XX, MAXIMA XXX, ALDIK и T-MARKET магазина, опериращи в тези страни, в това число 230 магазина в Литва, 144 в Латвия, 71 в Естония, 42 в България и 21 в Полша. В компаниите на MAXIMA GRUPĖ работят над 30 хиляди души. През 2013 г. консолидираният оборот на MAXIMA GRUPĖ нарасна с 5.9% и възлиза на 2,519 милиарда евро без ДДС.

 реклама