M-Tel пуска в експлоатация LTE мрежа в България, разширява партньорството си с Ericsson

Според проучване, увеличаването на проникването на широколентови услуги с 10% води до приблизително 1% увеличаване на БВП на страната
по статията работи: Ралица Стоянова
M-Tel пуска в експлоатация LTE мрежа в България, разширява партньорството си с Ericsson
Снимка: М-Тел

Водещият доставчик на комуникационни технологии и услуги Ericsson днес обяви официално партньорството си с M-Tel по отношение предоставянето на LTE услуги за клиентите в България, датиращо от януари 2012 г. Развитието на това партньорство идва като следваща стъпка след успешната LTE демонстрация, направена през септември 2011 г. и маркира началото на предоставянето на широколентови услуги с най-високо качество за повече от 4 милиона клиенти, както и въвеждането на LTE услуги за първи път в България.

Хорст Пертл, главен технически директор на М-тел коментира: "Внедряването на LTE технологията е в полза на българското общество като цяло. Според проучване, увеличаването на проникването на широколентови услуги с 10% води до приблизително 1% увеличаване на БВП на страната. Ето защо М-тел инвестира в развитието на LTE мрежа.”

Маурицио Де Доминичис, ръководител на Ericsson Югоизточна Европа, коментира: "Иновациите са провокирани от хората и Ericsson е партньорът, който подкрепя М-тел в тяхната визия за развитието на българското общество. За М-тел е голямо постижение да бъде първата компания, която пуска LTE в България, и всички ние от Ericsson ги подпомагаме в това начинание.”

Като допълнителни услуги, необходими при предоставянето на инфраструктурата, оборудването и софтуера, Ericsson проектира, изгради и оптимизира новата LTE мрежа. Уникалната комбинация от качество, скорост и сигурност на Ericsson продължава да прави компанията предпочитан бизнес партньор.

Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. Компанията работи в посока на създаване на Свързаното Общество чрез ефективни решения в реално време, които ни позволяват да учим, работим и живеем живота си по-свободни, в общества с устойчиво развитие, навсякъде по света.

Нашето портфолио включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на Информационните и Телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори. Днес повече от 40% от световния мобилен трафик преминава през мрежи изградени от Ericsson. Ние поддържаме мрежи обсужващи повече от 2 милиарда абонати.

Компанията работи в 180 страни, има повече от 100,000 служители. Основана е през 1876 г. и е базирана в Стокхолм, Швеция. През 2011 г. генерира приходи от 226.9 милиарда шведски крони (35.0 милиарда долара ). Компанията се листва на борсата в Стокхолм, и NASDAQ Ню Йорк.

 реклама