M-Tel Media Masters с Елиф Шафак – на живо в интернет

Церемонията по награждаване на победителите в журналистическата надпревара и лекцията на специалния гост ще бъдат излъчвани онлайн
по статията работи: Петя Бързилска
M-Tel Media Masters с Елиф Шафак – на живо в интернет
Снимка: Булфото

Всеки, който иска да стане част от първата среща с българска публика на най-обичаната турска писателка в момента Елиф Шафак, може да гледа нейното участие в M-Tel Media Masters на живо в интернет: http://www.mtel.bg/mtel-media-masters.

Звездата на съвременната литература е специален гост на церемонията по награждаване на победителите в журналистическата надпревара, която ще се състои на 5 април в "Сердика офиси". В рамките на събитието Елиф Шафак ще говори за "Творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите".

Церемонията ще бъде открита в 20 часа на 5 април с провокативно изпълнение на световнозивестната група за сценични изкуства Post Theater. След Ню Йорк, Берлин и Токио, те идват за първи път в София. Веднага след тях гостите на събитието и зрителите в интернет ще могат да видят лекцията на авторката на световните бестселъри "Любов" и "Копелето на Истанбул", която идва за първи път в България по покана на Мобилтел и нейните български издатели "Егмонт".

Преди да бъдат обявени победителите в третото издание на журналистическата надпревара, на сцената ще се появи и турски музикант – перкусионистът Окай Темиз, който заедно с Ачо Заберски и неговата Брас асоциация ще изненадат публиката на M-Tel Media Masters.

Във втората част на събитието ще бъдат отличени най-добрите журналистически постижения по теми, свързани с телеком сектора или с други области от нашия живот, върху които новите технологии оказват влияние. За трета поредна година М-Тел инициира журналистическата напревара, за да бъде фокусирано общественото внимание върху значимостта на иновациите за развитието на икономиката и обществото.

Организатор на конкурса е Центърът за развитие на медиите, а имената на победителите определи жури, в чийто състав са топ журналистът Елена Йончева, специалистът по он-лайн медии и дигатален маркетинг Пламен Русев, преподавателят в Нов български университет и ПР експерт Десислава Бошнакова, почетният председател на Центъра за развитие на медиите Огнян Златев, писателката Ваня Щерева, американката Маргарет Съливан, която има дългогодишна журналистическа практика, богат опит като специалист по връзки с медиите, бивш прессекретар в администрацията на президента Джордж Буш и изпълнителен директор на Американската национална комисия за ЮНЕСКО.

 реклама