LUXOFT се нареди сред Топ 20 на най-големите аутсорсинг компании по света

Престижната класация Global Outsourcing 100 отличава всяка година най-добрите аутсорсинг компании в света
по статията работи: Данаил Казаков
LUXOFT се нареди сред Топ 20 на най-големите аутсорсинг компании по света

Luxoft, водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти от цял свят, беше поставена на 18-то място в годишната класация Global Outsourcing 100 на Международната асоциация на аутсорсинг специалистите (IAOP). Luxoft се изкачи значително и от 41-во място през 2012 г. достигна топ 20 в класацията за 2013 г.

Престижната класация Global Outsourcing 100 отличава всяка година най-добрите аутсорсинг компании в света. Тя се изготвя от независимо жури от специалисти. Най-висока оценка тази година Luxoft получи за развитието на сегментите "работа с клиенти", "доверие и разпознаваемост на компанията" и "управление на кадри".

Luxoft беше оценена и в частта "лидерство”, като се нареди сред "Най-добрите 20 лидери" във областта на аутсорсинг услугите за финансите, индустрията, телекомуникациите, информационните и комуникационни технологии и услуги, както и за научно-изследователската си и развойна дейност.

 

Не на последно място, Luxoft беше призната и за един от 20-те лидера (Best 20 Leaders) в областта на разрастването на компанията, с широко географско присъствие в САЩ, Великобритания, Западна Европа, като и за един от 5-те лидера (Best 5 Leaders) за подбор на служители в Централна и Източна Европа.

 

"Във време, в което има нарастваща нужда от аутсорсинг услуги, класации като Global Outsourcing 100 и World’s Best Outsourcing Advisors са безценни, защото те помагат на клиентите да намират нови доставчици и да получат най-доброто в областта на аутсорсинг за развитието на техните индустрии", заяви Деби Хамил, изпълнителен директор на Международната асоциация на аутсорсинг специалистите. "Фирмите, присъстващи в тези класации, са демонстрирали високо ниво на експертиза и са преминали през много строг процес на оценка от независимо жури. Те наистина са най-добрите представители на нашата индустрия."

 

"В последната една година, ние скочихме с над 20 позиции в тази класация и се наредихме сред топ 20 на водещите доставчици в света. Уверени сме, че създаването на потребителска стойност е отразено подобаващо от пазара", каза главният изпълнителен директор и президент на Luxoft Дмитрий Лощинин. "Нашата експертиза, IT решенията и разрастването на глобалната ни мрежа от развойни центрове са предизвикателство за традиционните модели в IT аутсорсинга и смятаме, че доказателство за тази тенденция е новата ни позиция в класацията."

За Luxoft:

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения, консултации в сферата на ИТ технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност, и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft е представена в 13 страни, работи чрез 15 развойни центъра по целия свят и 21 филиала, в които са заети над 7,500 души. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и акции на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

За Международната асоциация на аутсорсинг специалистите (IAOP - International Association of Outsourcing Professionals)

Международната асоциация на аутсорсинг специалистите е световна организация, която определя стандартите в аутсорсинг индустрията и представлява интересите на аутсорсинг специалистите. С над 120,000 членове и партньори в цял свят, Асоциацията помага на компаниите да повишат ефективността на аутсорсинга по отношение на възвращаемост на инвестициите и увеличаване на използването на аутсорсинг услуги в техния бизнес.

 реклама