LUXOFT привлича IT виртуози или как се композира софтуер в LUXOFT

Luxoft България беше представена от Диана Минкова, ръководител "Подбор" и Илияна Геошева "Маркетинг мениджър" по време на MobCon BG
по статията работи: Данаил Казаков
LUXOFT привлича IT виртуози или как се композира софтуер в LUXOFT

Luxoft, глобален лидер в разработката на софтуер и иновативни ИТ решения, представи перспективите за развитието на компанията в България в рамките на международната конференцията MobCon BG – първото по рода си събитие от такъв мащаб в България за мобилни технологии и мобилно програмиране.

Luxoft България беше представена от Диана Минкова, ръководител "Подбор" и Илияна Геошева "Маркетинг мениджър" по време на MobCon BG – конференцията, организирана в отговор на огромния интерес сред професионалните среди към програмирането за мобилни устройства и мобилните технологии. Представителите на Luxoft говориха пред 400 –те делегати за развитието на компанията в глобален мащаб, сферите, в които тя е специализирана, услугите, които предоставя и предизвикателствата, пред които е изправена на българския пазар.5

1245427

Диана Минкова, ръководител "Подбор"

Основаният през февруари офис в гр. София вече наброява 20 души, като се планира бързо разрастване и интегриране в световната мрежа на компанията. Потвърдена бе готовността да бъдат привличани по 200 специалисти през всяка от първите две години след старта на българското звено. В глобален мащаб за Luxoft работят над 7,500 специалисти в 20 офиса в 12 страни по света – от Сиатъл и Ню Йорк (САЩ), през централата в Цуг (Швейцария), до развойния център в Хо Ши Мин (Виетнам).

1245425

Илияна Геошева, Маркетинг мениджър

Диана Минкова и Илияна Геошева илюстрираха с примери как разработчиците на Luxoft имат възможността да работят по ключови ИТ проекти на компании от класацията Fortune 500, водещи в сектори като финанси, енергетика, ИТ технологии, телекомуникация, авиация и автомобилна промишленост.

В конференцията MobCon BG участваха над 400 ИТ специалисти, като всеки от тях имаше възможността през целия конферентен ден да се срещне с екипа на Luxoft в България.Те посрещаха гостите на свой собствен щанд и запознаваха отблизо всички желаещи с дейностите, целите и най-добрите практики на компанията. На щанда на Luxoft посетителите имаха възможността да композират собствена музика с помощта на иновативно устройство.

1245428

Щандът на Luxoft на MobCon BG 2014

MobCon BG събра в София лектори от водещи световни компании с ИТ специалисти от България с интерес към мобилните технологии. Бяха проведени 20 сесии в 5 паралелни потока: Monetization, Enterprise, Technology, Development и User Experience. Luxoft предостави и награда за томболата, в която се включиха над 300 посетители на конференцията.

За Luxoft:

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни ИТ решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в разработката и поддръжката на софтуер, проектирането на ИТ системи и консултации в сферата на ИТ технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност, и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft е представена в 13 страни, притежава 15 центъра по целия свят и 20 представителства, в които работят над 7200 души според последните данни. Luxoft се управлява централно от Цуг, Швейцария и е листвана на Нюйоркската фондова борса. За повече информация: www.luxoft.com

 реклама