LUXOFT мотивира децата да учат и инвестира в ученици от социално слаби семейства  4

Служители от софтуерната индустрия направиха дарения за ученици от социално слаби и многодетни семейства за първия учебен ден
по статията работи: Данаил Казаков
LUXOFT мотивира децата да учат и инвестира в ученици от социално слаби семейства

Luxoft, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти по целия свят, стартира кампания за подпомагане на ученици от социално слаби и многодетни семейства. Инициативата се реализира съвместно със CSR Bulgaria и Holiday Heroes, чрез които даренията достигнаха до 77 ученици от български семейства.

За първия учебен ден всяко от децата получи лично от служител на Luxoft раница с ученически пособия и материали, които ще са му полезни в училище. Всеки служител дари картичка с лично послание, с което да насърчи децата да учат старателно, за да изградят по-добро бъдеще за себе си и обществото. Учениците получиха от екипа на Luxoft още и книги, топки, образователни игри, ваучери за кино и др.

"Не спирай да мечтаеш и никога не се отказвай от мечтите си, защото те се сбъдват само тогава, когато се стремиш към тях!” - гласи едно от личните послания в картичка до ученик .

Българското образование има множество проблеми, които са видими за бизнеса. От една страна, увеличава се процентът на отпадналите от училище деца поради невъзможност на родителите да поемат разходите по обучението им. От друга страна, засилва се нежеланието на децата да завършват училище и да продължават в по-горни степени на образование.

Констатирайки тези тенденции, Luxoft реши да стартира образователна инициатива за подпомагане на младите хора в тяхното професионално и кариерно развитие.

"Ние знаем, че IT индустрията се развива бързо. Има много кариерни възможности в тази сфера за младите хора днес. Ето защо трябва да подкрепим и насърчим децата в неравностойно положение да разберат колко важно е доброто образование за собственото им бъдеще. Между тях може да открием и нови IT звезди.”, сподели Илияна Геошева, маркетинг мениджър на Luxoft България.

Luxoft планира да работи с университетите в България като спонсорира дългосрочни образователни програми и наема млади български IT специалисти.

За Luxoft:

Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на ИТ технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност, и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft оперира в 14 страни, притежава 17 центъра по целия свят и 22 представителства, в които работят над 8,000 души според последните данни. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и нейните акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

 реклама