LG ще представи първия в света извит 21:9 IPS ултра широк монитор на IFA 2014  2

По време на изложението LG ще представи и първия си дигитален кино 4K монитор и най-новия си гейминг монитор
по статията работи: Данаил Казаков
LG ще представи първия в света извит 21:9 IPS ултра широк монитор на IFA 2014

LG Electronics (LG) ще представи най-новия си IPS 21:9 извит ултра широк монитор (модел 34UC97) и други страхотни предложения в сегмента за монитори на IFA 2014 в Берлин, Германия. Впечатляващият 34-инчов монитор е първият в света монитор, който има извит IPS екран с аспектно съотношение 21:9. Той предлага забележително качество на картината и широка гама от удобни опции за свързаност. По време на IFA 2014 компанията ще представи и зашеметяващия Digital Cinema 4K монитор (модел 31MU97), както и богатия на много функции Gaming монитор (модел 24GM77), които съчетават отлична производителност с модерен стил и разнообразни функции.

Ултраширокият извит IPS 21:9 монитор на LG е цялостно решение, което еднакво добре пасва на нуждите на професионалистите и на феновете на домашното забавление. Благодарение на допълнителното му екранно пространство потребителите могат да извършват повече задачи, за по-малко време. Добавяйки мека извивка към този монитор с аспектно съотношение 21:9, LG успява да създаде уникален продукт, който гарантира едно потапящо в картината преживяване. Дисплеят с Quad HD резолюция с 3440 x 1440 пиксела дава на дигиталните фотографи и създателите на филми онова ниво на детайл и прецизност, които са така необходими в работата им. Мониторът LG 34UC97 е съвместим с PC и Mac и лесно се справя с тежка графика и видеа и на двете системи. Той поддържа Thunderbolt™ 2 за високоскоростни трансфери на данни — с четири пъти по-бърз от USB 3.0 — и дава възможност на множество устройства да бъдат линейно свързани едно с друго. Мониторът притежава и MAXX AUDIO® и 7W система с високоговорители, която гарантира оптимално аудио озвучаване във всички честоти.

Освен първия в света 21:9 извит ултра широк монитор, LG ще представи и монитора си Digital Cinema 4K за първи път тази година по време на IFA. Този монитор отговаря на стандарта на Digital Cinema Initiative за дисплеи с резолюция 4K, като събира 4096 x 2160 пиксела в 31-инчов екран и гарантира резолюция, която е еквивалентна на четири Full HD монитора. Моделът 31MU97 позволява на професионалистите, работещи в кино индустрията, като например филмовите монтажисти, да гледат оригинално 4K съдържание, така както е създадено да бъде гледано. Мониторът Digital Cinema 4K има LG IPS 4K дисплей, който предлага изключително ясни изображения и широк ъгъл на гледане. Този монитор може да пресъздаде 99% от цветовата палитра Adobe RGB и това го прави идеалния избор за професионалистите във филмовата индустрия, както и за всички работещи в областта на дизайна и фотографията. Мониторът Digital Cinema 4K идва с готово хардуерно калибриране и се предлага заедно с ексклузивния True Color Pro софтуер за калибриране от LG - Dual Color Space.

Геймърите на свой ред ще оценят новия гейминг монитор от LG (модел 24GM77), който е специално създаден, за да се справя с бързо развиващия се екшън в най-новите FPS игри. С темп на опресняване от 144Hz, този монитор гарантира, че дори и най-големия екшън ще се разиграе бързо и без трептене, а режимът Dynamic Action Sync (DAS) драстично намалява входното забавяне и дава възможност на играчите да реагират по-бързо на случващото се на екрана. Друга ключова функция е Black Stabilizer за плътни черни цветове в различните сцени на режима за игра (Game Mode), предлагащ три оптимизирани настройки, които могат бързо да бъдат приложени посредством hotkey бутон върху монитора и възможността да се настроят персонализирани профили. А функцията Motion 240, която е разработена ексклузивно за гейминг монитора, помага за намаляването на размазването при движение (motion blur) с бързата си реакция от по-малко от 1ms.

"Много от хората прекарват значително повече време пред компютърните си монитори, отколкото пред телевизорите си и въпреки това, най-големите производители на компютърни монитори не създават иновации със същото темпо като производителите на телевизори,” каза Хийонг-сей Парк, завеждащ IT бизнес поделението на LG Electronics Home Entertainment Company. "При нас в LG, иновациите в дисплей технологиите не се ограничават само с водещите ни телевизионни продукти, а се прилагат активно и при компютърните ни монитори. Ето защо сме особено горди, че на IFA представяме първия в света 21:9 ултра широк монитор с извит IPS дисплей, който дава 178-градусов ъгъл на гледане за едно потапящо в картината преживяване.”

PC мониторите от следващо поколение от на LG ще бъдат изложени по време на IFA 2014 в зала 11.2, Messe Berlin от 5-ти до 10-ти септември.

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на 2013 ENERGY STAR®.Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплеи, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

 реклама