LG Electronics Home Entertainment Company цели да бъде водеща компания в OLED и ULTRA HD TV сегмента

LG променя динамиката на телевизионния пазар с OLED TV, Ultra HD TV и webOS Smart TV продукти
по статията работи: Данаил Казаков
LG Electronics Home Entertainment Company цели да бъде водеща компания в OLED и ULTRA HD TV сегмента

Новоназначеният президент на LG Electronics (LG) Home Entertainment Company планира да промени динамикатa на телевизионния пазар, инвестирайки в лидерските позиции на LG в OLED TV технологиите и производство. Същевременно, президентът и Главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company Ха Хюн-хой планира да увеличи предложенията на компанията в сферата на Ultra HD TV и Smart TV с по-широка гама продукти, надминаващи досегашните предели на иновациите.

"Много се говореше, че 2014 г. ще е годината, в която пазарът на OLED телевизори най-накрая ще се раздвижи. Със здравата основа на R&D и установяването на високотехнологични производства в стратегически страни по света, ние сме уверени, че LG може и ще накара пазара на OLED телевизори да върви напред,” споделя г-н Ха Хюн-Хой. "Тази година ще се появят забележителни Ultra HD и Smart телевизори от LG с новата ни webOS платформа, която ще демонстрира наистина колко "умен” може да бъде един "умен” телевизор.

OLED TV

С представянето на гъвкавия OLED телевизор, LG постигна огромен успех, запазвайки своя дял сред първите в света на OLED телевизорите – плосък, извит, а сега и гъвкав. Чрез дистанционното извивката на екрана може да бъде променяна спрямо зрителния ъгъл, обстановката, броя зрители и разстоянието им от екрана. Потребителите вече могат да се насладят на възможно най-доброто TV изживяване.

Като допълнение към 55-инчовия извит OLED телевизор са създадени два нови продукта с големина 65 и 77 инча (по диагонал) с ULTRA HD висока резолюция. Разширената гама от OLED телевизори засилва водещата роля на LG на пазара на телевизори от ново поколение.

LG създаде световна OLED TV производствена мрежа телевизори с помощни съоръжения на ключови места в света. Производството вече е в ход в новосъздадените фабрики на LG в Бразилия, Китай, Полша и Тайланд и работният процес тази година бележи началото си в Мексико, за пазара на OLED телевизори за Северна Америка.

ULTRA HD TV

Стремежът на LG е да запълни сегмента на Ultra HD телевизорите с пълна серия модели с размери от 49 инча до умопомрачителните 105 инча. Подробната селекция от висококачествени Ultra HD модели на компанията представя несравнимо качество на изображението, отличителни характеристики и удивителен дизайн. LG предлага все повече достъпни продукти, позволявайки на по-широка аудитория да се наслади на невероятните впечатляващи качества на 4K забавлението.

От съдържателна гледна точка LG създава стратегически алианси с местни и международни телевизионни и кабелни оператори, за да изградят съвместно 4K съдържание. На световно ниво LG се фокусира върху доставянето на Ultra HD съдържание, като си сътрудничи с установени доставчици на съдържание като Netflix и Youtube.

WebOS, отличителното потребителско изживяване

Със създаването си тази година платформата на LG webOS предлага на зрителите най-безпроблемното и най-улеснено телевизионно преживяване, познато досега. Правейки телевизията отново по-опростена, вълнуващата нова платформа представя създаването и експертния опит на иновативната Smart TV дивизия на LG.

WebOS базираните Smart телевизори на LG предлагат по-високо ниво на свобода в сравнение с предишните модели телевизори. Например, потребителите могат лесно да търсят и да се наслаждават на предлаганото съдържание от Youtube или да управляват интернет браузването си, докато гледат телевизия - всичко това е възможно само с един-два клика на дистанционното. В допълнение, първоначалното инсталиране е забавно и лесно, без обичайните тромави и сложни процедури, съпътстващи активирането на телевизора.

Световното разпространение на webOS базираните Smart телевизори на LG ще започне през първата половина на 2014 г. от Корея и след това ще продължи в останалите райони на света.

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на 2013 ENERGY STAR®.Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплеи, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

 

 реклама