Konica Minolta е включена в FTSE4Good Global Index за десета поредна година

Десетилетие в усилия за повишаване на управленската и социална отговорност в съответствие с текущите социални промени
по статията работи: Петя Бързилска

Konica Minolta съобщи, че компанията е включена в FTSE4Good Global Index във Великобритания, един от най-известните индекси в света за социално отговорни инвестиционни общности. Това е десета поредна година, в която Konica Minolta получава това признание.

FTSE потвърждава, че Konica Minolta е била независимо оценявана според критериите на FTSE4Good и е изпълнила изискванията да се превърне в съставна част на FTSE4Good Index Series. Създаден от световната индекс компания FTSE, FTSE4Good класира компаниите въз основа на техните практики за управление на дейностите по опазване на околната среда, усилията за смекчаване на изменението на климата, спазването на правата на човека и трудовите права, стандартите по веригата за доставки, инициативи за борба с подкупите, както и по-широк корпоративно управление. Целта на индекса е да помага на инвеститорите да интегрират екологични, социални и управленски фактори в своите инвестиционни решения.

В най-новото оценяване, Konica Minolta получава най-висока оценка в категория екологичност и високи резултати в социален и управленски аспект. От обединяването на управлението на компанията през 2003 година, Konica Minolta запазва мястото си в FTSE4Good Global Index с огромни усилия в световен мащаб и продължава да подобрява своята структура, системи и операции, отразяващи текущите промени в социалните потребности и очаквания. "Гордеем се много с изключителното признание на усилията ни по отношение на нашата корпоративна социална отговорност", споделя Сандра Лутерт, Продуктов мениджът в сферата на околната среда в международния маркетинг отдел на Konica Minolta Business Solutions Europe. "Управленската философия на Konica Minolta е ‘The Creation of New Value’ (създаване на нова стойност). Това включва много повече от създаването на нови и иновативни решения и услуги. Отразява самооценката ни като глобален корпоративен гражданин и възприемането на нашата социална и екологична отговорност към света. И тъй като тази философия е дълбоко вкоренена в компанията, Konica Minolta има цялостен подход, когато става дума за устойчивост, заедно с всички основни заинтересовани страни. Това, че сме включени в FTSE4Good Global Index ни насърчава да продължим упорито да работим в тази насока, за да изпълним високо поставените си цели".

Освен в the FTSE4Good Global Index, Konica Minolta е вклчюена и в Dow Jones Sustainability World Index на Dow Jones и швейцарската RobecoSAM, както и в японският Morningstar Socially Responsible Investment Index. Компанията е също така отличена с Prime Status от немската oekom research AG, сред най-добрите фирми за Корпоративна социална отговорност в сегмента за световна промишленост.

Информация за Коника Минолта Бизнес Солюшънс

Konica Minolta Бизнес Солюшънс е световен лидер в производството на цветни многофункционални устройства за офиса, с дългогодишен и утвърден опит в глобален мащаб. В компанията работят над 35 600 служители, а продуктите и услугите ни се предлагат в 14 000 търговски и сервизни центрове в 64 държави по цял свят.

Коника Минолта е пазарен лидер в България. Компанията е силно фокусирана в областта на решенията за печат за малки, средни и големи компании. Компанията е търговско дружество, регистрирано в България и директен вносител на техника, а не представителство, като по този начин поддържа складови наличности, които осигуряват едно от големите предимства на компанията – да прави директни доставки на техника в България.

Коника Минолта е лидер на пазара на цветните А3 многофункционални устройства у нас с 44% пазарен дял, по данни на швейцарската компания Infosource, изследваща ИТ пазара в България

 реклама