Johnson Controls празнува 10 години в България и разширява екипа си

През 2012 г. компанията планира да разшири операциите си у нас
по статията работи: Нели Минчева
Johnson Controls празнува 10 години в България и разширява екипа си
Снимка: Johnson Controls

Johnson Controls, глобален лидер в производството на седалки за автомобили, интериори и електроника, празнува 10 години в България. От отварянето си през 2001 г. досега развойният център на Johnson Controls в София е разработил над 120 електронни устройства. През 2012 г. компанията планира да разшири операциите си у нас.

"София е изключително важна локация за развитието на нашите разработки в сферата на електрониката”, заяви Джеф Де Бест, вицепрезидент на Групата и генерален мениджър "Електроника” в Johnson Controls Automotive Experience.

"В България ние намираме някои от най-талантливите и добре подготвени инженери и специалисти, които имат изключителен принос за развитието на нашия бизнес в световен мащаб”.

Днес технологичният център в София е един от най-големите развойни центрове на Johnson Controls по света. Той работи в близко сътрудничество с развойните центрове на компанията в Германия, Франция, САЩ и Китай. Центърът разработва и доставя технологични продукти от най-ново поколение за клиенти като BMW, Chrysler, Citroën, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Skoda, Smart и VW.

Портфолиото от електронни решения, разработвани в технологичния център на Johnson Controls в София, е съобразено със специфичните нужди и изискванията на пазара – с перфектна интеграция в интериора на автомобила. Екипът на Johnson Controls в София се състои от 550 инженери и специалисти, чиято основна цел е разработването на иновативни решения за автомобили: Информационни табла; Централни мултимедийни конзоли; HomeLink® продукти; Автомобилни компаси; Интериорна електроника.

Българският офис на Johnson Controls осъществява управление на проекти, разработване на софтуер, тестване на продукти, хардуерен дизайн и изработка на прототипи, механични инженерни услуги, глобална IT поддръжка на цялото автомобилно подразделение на Johnson Controls Automotive Experience и клиентите на компанията от автомобилната индустрия.

През изминалите десет години Johnson Controls в България създава устойчиви взаимоотношения във основа на опита си в разработването на централни мултимедийни конзоли за автомобили. Тези продукти се създават в развойния център на Johnson Controls в България и помагат на крайните потребители да свързват лесно с автомобила различни електронни устройства и външни приложения.

Подразделението за разработка на такива устройства е сред най-бързо разрастващите се звена на технологичния център на Johnson Controls в София. Броят на инженерите и специалистите в него постоянно се увеличава и операциите, свързани с разработването на централни мултимедийни конзоли непрекъснато се разширяват. Началото на тези високотехнологични разработки в България е поставено още през 2006 г. с екип от четирима инженери. От тогава подразделението се разраства динамично и се очаква тенденцията да продължи и през 2012 г.

В технологичния център в София Johnson Controls привлича високо квалифицирани инженери и специалисти, които имат желание да приложат знанията и уменията си в новаторски, интересни и предизвикателни проекти. Компанията полага сериозни усилия не само в привличането на специалисти, но също и в създаването на добра работна среда за тях. Развойният център на Johnson Controls в София постоянно инвестира в професионалното развитие на специалистите си и насърчава непрекъснатото подобряване на квалификацията им чрез различни интензивни обучения и тренинг програми, съчетани с работа по предизвикателни проекти и разработки.

 реклама