JAR Computers пуска у нас компютър с най-новия Intel® Core™ процесор, броени дни след световната му премиера

Технологията на процесора му позволява да предоставя два пъти по-голяма визуална производителност
по статията работи: Теодора Пенева
JAR Computers пуска у нас компютър с най-новия Intel® Core™ процесор, броени дни след световната му премиера
Снимка: Intel

Българската технологична верига JAR Computers пусна на пазара у нас компютърна конфигурация с третото поколение Intel® Core™ процесори, броени дни след тяхната световна премиера. Новата серия Intel® Core™ процесори беше представена официално на 23 април. Това са първите в света Quad – Core процесори, разработени по 22-нанометрова технология, което им позволява да предоставят два пъти по-голяма визуална производителност и цялостно изживяване.

Конфигурацията, предлагана от JAR Computers, е с модела Core i7 3770 Quad Core (3.4 GHz Turbo Boost). Тя включва 500GB Seagate харддиск, 8GB DDR3 оперативна памет, DVD- ROM устройство Samsung SH-222AB, както и стилна черна кутия ATX. Тя е достъпна от 2 май, във всички магазини на компанията, включително и в онлайн магазина http:/ /www.jarcomputers.bg/. Компютърът е подходящ за малки и средни фирми, домашно забавление, обработка на видео съдържание, игри в мрежа и за други цели, свързани с активно използване на неговия видео капацитет.

Новата серия Intel® Core™ процесори е създадена с цел да предостави на масовите потребители възможност за висококачествено гледане на мултимедийно съдържание, сърфиране в интернет, видеоигри, както и HD (high definition) видео. Комбинацията от използването на 22nm производствен процес, иновативната 3-D tri-gate технология за транзистори, както и нова графична архитектура гарантира значително увеличаване на производителността, което се отразява осезаемо на работата с компютрите, използващи новите процесори. Обработката на триизмерна графика, както и на HD съдържание е два пъти по-бърза, в сравнение с предишни поколения чипове на Intel.

"Най-новите проучвания за ръста на цифровото видео съдържание показват, че то вече се е превърнало във важна част от живота на потребителите. Това е устойчива тенденция, която ще продължава да набира скорост в бъдеще. Затова е радостно, че обединявайки няколко авангардни технологии, развойният екип на Intel отново успява да предостави безпрецедентна за пазара производителност, отговаряйки на тенденциите. Това ни позволява да предложим на българските клиенти една конфигурация, създадена за качествено мултимедийно изживяване, при много достъпна цена" - заяви Рашко Костов, изпълнителен директор на JAR Computers.

 реклама