Intel укрепва сигурността и повишава производителността с 3-тото поколение Intel ® Core ™ vPro ™ платформи

Усъвършенстванията в процесорната платформа Intel Core vPro предоставят по-сигурна основа за бизнес компютърни технологии и задвижват следващата вълна на иновации в областта на интелигентните системи
по статията работи: Ралица Стоянова

ИТ мениджърите днес са изправени пред редица предизвикателства от сложни бизнес процеси, до сложни заплахи за сигурността. Освен това, редица отрасли, като например търговията на дребно, здравеопазването и промишлеността се обръщат към технологии за разработване на иновативни решения за решаване на уникалните предизвикателства пред тях в един все по-свързан свят. За да отговори на тези предизвикателства, Intel Corporation обяви наличието на 3-тото поколение Intel® Core™ vPro™ processor базирани платформи за бизнес и интелигентни системи.

Усъвършенстванията в процесорната платформа Intel Core vPro предоставят по-сигурна основа за бизнес компютърни технологии и задвижват следващата вълна на иновации в областта на интелигентните системи. Intel Core vPro processor-базираните платформи, отговарят на реалностите на днешния бизнес климат, където целостта на данните и организационната ефективност създават конкурентно предимство. Новите възможности вграждат сигурността във всеки слой, включително в силиция, без компромис с производителността. Софтуерните иновации позволяват на ИТ мениджърите да настройват и конфигурират системите в рамките на минути, за да въведат бързо привлекателни решения. В допълнение, усъвършенстваната графика и сигурната управляемост помагат за ускоряване на прехода и нарастването в областта на интелигентните системи за търговската, индустриалната и здравната индустрии.

"С 3-тото поколение Intel Core vPro процесорна платформа, Intel проправя пътя към нова ера, предоставяйки подробни и управляеми компютърни решения за бизнеса, които да му позволят да се справи със заплахите за сигурността, като същевременно осигуряват гъвкавостта и размерите, които потребителите изискват, заяви Рик Ечевария, вицепрезидент на Intel Architecture Group и генерален директор на Business Client Platform Division.

Бизнес организациите могат да се възползват от най-новата Intel Core vPro процесорна платформа чрез множество устройства, включително Ultrabook ™ устройства, лаптопи, настолни компютри, работни станции и компютри всичко-в-едно.

 Embedded сигурност

За защита срещу кражба на самоличност, Intel представи Intel® Identity Protection Technology с public key infrastructure (Intel ® IPT с PKI) в Intel Core vPro процесорите. Технологията предоставя ново второ ниво на оторизация, embedded в компютъра, която позволява на уеб сайтове и бизнес мрежи да потвърждават, че легитимен потребител е влязъл от надежден компютър с помощта на частен ключ, съхраняван във фърмуера на компютъра. Intel работи с доставчици на решения и онлайн web properties като Feitian, InfoSERVER, Symantec и VASCO да се възползват от Intel технологията IPT за да предпазва идентичността на потребителите.

Последната версия на the Intel Core vPro Processor platform също разполага с Intel ® OS Guard и Intel ® Secure Key. Intel Secure Key, с Intel® AES New Instructions защитава от изгубване на медийното съдържание, данните и активите, докато Intel OS Guard открива и предпазва от  зловреден софтуер.

Усилената сигурност от процесорната платформа Intel Core vPro и McAfee* включва инструменти като ePO Deep Command и позволява сигурен обмен на данни във все по-свързани екосистеми, като например в здравеопазването, където лекарските кабинети споделят чувствителна информация с лаборатории и болници.

 Дистанционно управление и автоматизация

Фамилията Intel Core vPro процесори включва Intel® Active Management Technology (Intel ® AMT) за дистанционно справяне с компютърни проблеми. Бизнес организациите в редица отрасли на индустрията могат да използват Intel AMT, за да постигнат спестяване на енергия, отдалечено управление и контрол на наличностите. Например, търговците на дребно с машини в точка на продажба, дигитални табла или други интелигентни устройства могат дистанционно да диагностицират и бързо да определят проблемите на своята мрежа, така че транзакциите на клиентите да не се прекъсват и продажбите да не се изгубят. Предвид, че типичен разговор с ИТ услуги струва средно $ 200 в сферата на търговията на дребно, големите търговски вериги за продажба на дребно могат да спестят милиони долари от разговори със сервизи, с възможността за отдалечено управление на хиляди системи, използващи Intel AMT.

Индустриалните компютърни системи също могат да използват 3-то поколение Intel Core процесори за консолидиране на множество функции за автоматизация върху една платформа, така че фабриките да могат да постигнат по-голяма ефективност в управлението на всички устройства и системи. След като всички устройства и системи са свързани, мениджърите могат да събират данни в реално време за вземане на решение, диагностика и прогнозна поддръжка.

Интелигентна производителност

3-тото поколение Intel Core vPro процесори продължава да усъвършенства изживяването с компютърни технологии във всички области, включително използването на Business Intelligence и големи обеми от данни.  3-тото поколение Intel Core vPro процесори дава по-голяма производителност в ръцете на повече служители, работещи с информацията, като им дава възможност да достъпват и извличат познания от цялата информация, която се събира в техните масиви от данни, направо на своя компютър. Със силата да обработват и да манипулират тази информация по-бързо, познатите компютърни инструменти, като например Excel, се развиват, за да подкрепят този процес на създаване, сътрудничество и споделяне на големи обеми данни.

В допълнение, 3-тото поколение Intel Core vPro процесорна фамилия внася значителни подобрения в изчислителната производителност, както и медийни и графични възможности за интелигентни системи, които да отговарят на нуждите на приложения с интензивни изчисления за търговски, индустриални и здравни компании. Например, поддръжката на до три независими дисплея дава възможност от една система да се управляват повече дигитални табла спрямо предишното поколение процесори на Intel Core. С Intel® Quick Sync Video и Intel® Clear Video HD Technology, медицинската диагностична апаратура може да конвертира и обработва дигитални изображения и видео потоци по-бързо, което позволява предоставянето на по-добри визуални данни, така че здравните специалисти да правят навременни и точни диагнози. Технологията дава възможност също и за end-to-end видео конферентна връзка с висока разделителна способност за бизнес потребителите.

Подобренията на производителността също така предоставят необходимата процесорна мощ, за да се използват приложения за анализ в реално време, като например Intel® Audience Impression Metrics Suite (Intel® AIM Suite). Intel® AIM Suite е технология за разпознаване на аудиторията, предназначена за дигитални табла и решения за търговията на дребно, които се нуждаят от незабавно събиране на метрики, така че да предложат по-таргетирана реклама и усъвършенствано измерване.

 За Intel

Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства в света. За допълнителна информация за Intel, моля посетете newsroom.intel.com и blogs.intel.com.  

Intel, Intel Core vPro, Ultrabook и логото на Intel са търговски марки на Intel Corporation in в САЩ и други страни.

 

 реклама