Intel се стреми да ускори бъдещото развитие и употреба на интелигентни знаци с новия си Digital Signage Kit

Предварително валидираният хардуерен и софтуерен комплект включва технологии от Intel, Kontron* и Microsoft*
по статията работи: Теодора Пенева
Intel се стреми да ускори бъдещото развитие и употреба на интелигентни знаци с новия си Digital Signage Kit
Снимка: Intel

Акценти

  • Digital Signage Evaluation Kit-12 улеснява оценката на дигиталните означителни решения и позволява бързото им имплементиране в редица пазарни сегменти. 
  • DSEK-12 притежава технологии от Intel, Kontron* и Microsoft* под формата на предварително валидирана система, разполагаща с ключов софтуер и лицензи за оценка, която позволява на програмистите да се фокусират върху софтуерните разработки.
  • Според прогнозите на Intel глобалният пазар на дигитални означителни системи ще достине 10 млн. media players и съответно 22 млн. дигитални знаци до 2015 година.

София, 25 септември, 2012 г. – Търговците и рекламодателите се осланят във все по-голяма степен на дигиталните означителни системи, за да достигнат по един нов начин до своите потребители. Все пак, оценяването на дигиталните знакови решения, е скъп и отнемащ време процес по събиране и интегриране на софтуер и лицензи още преди започване на самото създаване на съдържанието. Обръщайки се към тази растяща нужда, Intel Corporation анонсира следващо поколение Digital Signage Evaluation Kit-12 (DSEK-12), разработен с цел да ускори процеса по оценка на дигиталната означителна система, като намалява разходите и позволява по-бързото му прилагане в редица пазарни сегменти включително търговия, здравеопазване и транспорт.

DSEK-12 е с технологии от Intel, Kontron* и Microsoft* под формата на предварително подготвена и валидирана система. Комплектът включва OPS-compliant Kontron media player KOPS800, базиран на 3-то поколение процесори Intel® CoreTM, както и 180-дневно копие за оценка of Windows Embedded POSReady 7. В допълнение са включени демо версии на софтуер за създаване и управление на съдържанието Content Creation and Content Management Software (CMS) от Flypaper* и Scala*.

"Търговците и рекламодателите възприемат дигиталните знаци и означителни системи като нова възможност да предадат своето послание по един привлекателен и същевременно ангажиращ потребителите начин," заяви Хосе Авалос, директор визуална търговия в Intel." Всъщност, ние вярваме, че глобалният пазар за дигитални означителни системи ще достигне 10 милиона media players и съответните 22 милиона дигитални знаци до 2015 година. Новото решение на Intel помага за ускоряване на имплементирането и разгръщането на целия процес, свързан с дигиталните знаци, като позволява на компаниите да инвестират повече време в създаване на ангажиращо съдържание и да отделят по-малко усилия за софтуерната му интеграция.”

Освен това, DSEK-12 пристига с наличен комплект Intel® Audience Impression Metrics (Intel® AIM Suite), софтуерно решение, което създава персонализирано съдържание към потребителите като предоставя на търговците и рекламодателите ценни анализи. Софтуерът анонимно следи зрителските метрики като пол, възрастова група и време на задържане на вниманието, анализирайки данните в реално време. Комплектът също така е оборудван с технологията Intel vPro за лесно управление на платформата.

С внедряването наWindows Embedded POSReady 7, разработчиците могат да създават иновативни медийни преживявания, разнородни интерактивни приложения и завладяващи потребителски интерфейси.

"Сътрудничеството ни с Intel и Kontron ни помага да осигурим една флексабилност на Windows за разработчиците, развивайки иновациите в посока средата на дигиталните означителни системи,” каза Куонг Фам, продуктов мениджър за Windows Embedded в Microsoft. "Предлагането на тези инструменти под формата на едно цялостно решение дава възможност на компаниите да се възползват от предимствата на интелигентните системи в реално време и едновременно с това предоставяйки ангажиращо и таргетирано изживяване за клиентите.”

Веднага щом софтуерното разработване е завършено, програмистът може да избере дали да използва целия комплект или да отдели единия модул на Kontron media player KOPS800 и да го приложи директно в който и да е Open Pluggable Specification (OPS) съвместим монитор. Този модулен подход позволява оптимална възможност за надграждане за нуждите на различната графична и обработване производителност, без да се жертва общото време за предлагане на пазара.

"DSEK-12 позволява по-бързото имплементиране на решението чрез създаване на една опростена, интегрирана среда за разработка,” коментира Кевин Роудс, вице-президент Embedded Products в Kontron. "Благодарение на нестандартната поддръжка на множество водещи доставчици на платформи за съдържание и дисплеи, потребителите сега имат избор за бързо разработване на съдържание за дигитално означаване и неговото имплементиране.”

DSEK-12 е вече наличен за продажби от Kontron както и през дистрибуционните канали на Avnet и Arrow.

 реклама