Intel представи първия си 8-ядрен десктоп процесор  3

Безкомпромисна клиентска процесорна мощ с 16 threads и поддръжка на DDR4 памет за създаване на съдържание, гейминг и работа по много задачи едновременно
по статията работи: Данаил Казаков
Intel представи първия си 8-ядрен десктоп процесор

Intel Corporation представи първия си осемядрен десктоп процесор, Intel® Core™ i7-5960X процесор Extreme Edition, по-рано наричан с кодовото име "Haswell-E", насочен към потребители, които искат максималното от своите персонални компютри.

За ентусиасти, геймъри и създатели на съдържание, жадуващи за максимума в производителността, първият клиентски процесор на Intel, който поддържа 16 изчислителни нишки и нова DDR4 памет, ще създаде възможности за някои от най-бързите десктоп системи, виждани някога. Новият усъвършенстван Intel® X99 чипсет и солидните възможности за овърклок ще позволят на ентусиастите да усъвършенстват своите системи за максимална производителност.

"Ние сме развълнувани да разкрием следващата фаза от нашето "преоткриване на настолните системи", което очертахме по-рано тази година”, каза Лиса Граф, вицепрезидент и генерален директор на Intel Desktop Client Platform Group. ”Тази продуктова фамилия е насочена именно към тази група ентусиасти, които тласкат своите системи по-далече от който и да е друг, а ние им предлагаме скоростта, ядрата, възможностите за овърклокинг и на платформата, които те искат.”

По време на PAX* Intel показва какво могат да правят тези нови мощни високопроизводителни процесори. Щандът на Intel представя системи от няколко производители, използващи тази нова фамилия продукти, за да поддържат популярни игри като Lucky’s Tale*, Superhot* с Oculus Rift*, Dark Souls 2* и Titan Fall*. В допълнение, Intel ще демонстрира игра по време на стрийминг чрез Twitch* на нова система, базирана на процесор Intel Core Extreme Edition. Хората, които излъчват игри на живо, ще се насладят на излъчване с високо качество и с висока разделителна способност с осем ядра за игра без забавяния.

Intel работи с партньори от индустрията, за да се възползва от тази нова платформа. Ключови производители на оригинално оборудване (OEMs), доставчици на памет, доставчици на дънни платки и партньори в сферата на графиката, ще спомогнат за разрастването на тази екосистема от ентусиасти.

"Alienware винаги дава приоритет на производителността и във всяка система, която разработваме, търсим аваргандни технологии, които могат да предоставят на нашите клиенти конкурентно преимущество”, каза Франк Азор, Генерален мениджър на Alienware. "Решението да работим с Intel беше взето лесно, защото можем да комбинираме техния нов 8 ядрен процесор с нашата нова водеща гейминг десктоп система - Alienware Area-51. Използвайки новите характеристики за овърклокинг и мониторинг в Alienware Command Center 4.0, успяхме наистина да ускорим процесорите до пълна степен и видяхме впечатляващи възможности за овърклокинг . Tази нова фамилия процесори на Intel е перфектният избор за геймърите, които търсят абсолютно най-добрата производителност за техните системи."

"Много се вълнувам за новата платформа на Intel”, каза Келт Рийвс, президент на Falcon Northwest*. "Това е най-големият пакет от удивителни нови технологии, всички излизайки наведнъж, дори не помня да съм виждал такова нещо преди. Ентусиастите ще бъдат изумени от това какво ще могат да правят с DDR4 паметта, 10 порта SATA 6GB, 40 PCI Express lanes и осем- ядрени CPUs.”

"Този момент е вълнуващ за ентусиастите”, каза Харжит Чана, Главен бранд директор на Digital Storm*. "Новата линия от процесори за ентусиасти на Intel разбиват рекорди при бенчмаркинга. С участието на до осем процесорни ядра и новия X99 чипсет с DDR4 памет, нашите клиенти вече могат да персонализират и купят PC с най-добрата производителност.”

"Новите процесори Intel Core i7 са сбъдната мечтата за всеки PC ентусиаст с до 16 threads, по-бърза скорост и по-ниски температури”, каза Кевин Уазилевски, Главен изпълнителен директор и Съ-основател на ORIGIN PC*. "Линията за разбиващи рекорди настолни компютри на ORIGIN току що стана дори още по-бърза.”

"Новата платформа на Intel предоставя максимална процесорна мощност с осемте ядра на неспираща процесорна мощност и поддръжа DDR4 памет, като дава на геймъри и взискателни ентусиасти точно това, което искат”, каза Уолъс Сантос, Главен изпълнителен директор и основател на MAINGEAR*.

Много от тези нови платформи, базирани на чипсета Intel X99, също така са Thunderbolt™ Ready. Когато се комбинират с Thunderbolt 2 add-in карта, се предоставя възможност за изключително бърза връзка с вашия компютър при 20 Gbps. Интензивни на данни операции като 4K видео редактиране, 3D редактиране и разработка на игри, всички те се възползват от производителността на Thunderbolt 2. Консултирайте се с Вашия PC производител, или създател на дънни платки, по отношение на съвместимостта.

Нови три SKUs ще са достъпни следващата седмица, като ще варират от шест до осем ядра и от $389 до $999.Тези нови процесори също така са безконфлитни1. За повече информация за нашата "Extreme” линия, моля, вижте тук.

За Intel

Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства по света. Като лидер в корпоративната отговорност и устойчивост, Intel също така създава първите в света налични за търговски цели "безконфликтни" микропроцесори. Допълнителна информация за Intel може да намерите на newsroom.intel.com и blogs.intel.com, а за усилията на Intel при безконфликтните минерали на conflictfree.intel.com

Intel, Intel Core, Thunderbolt и логото на Intel са търговски марки на Intel Corporation в САЩ и други страни.

Софтуерът и работните натоварвания, използвани в тестването на производителността, може да са билиоптимизирани само за производителност на микропроцесори на Intel. Тестовете на производителността като SYSmark и MobileMark, са измерени с използването на специфични компютърни системи, компоненти, софтуер, операции и функции. Всякакви промени, в който и да е от тези фактори, може да доведе до различни резултати. Трябва да консултирате с други информация и тестове на производителността, за да Ви се помогнат напълно да оцените обмисляната от Вас покупка, включително и производителността на продукта, когато се комбинира с други продукти.

Терминът "безконфликтни" означава "ДРК безконфликтни", дефинирано от правилата на Американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси за това че продуктът не съдържа конфликтни материали (калай, тантал, волфрам и / или злато), които директно или индиректно финансират или облагодетелстват въоръжени групи в Демократична Република Конго или страни близки до тази територия.

 реклама