Intel представи процесора Intel® Core™ M

Новият Intel® Core™ M Processor създава възможности за изключително тънки, безвентилаторни дизайни с оптимална комбинация от естетика, производителност и живот на батерията; Налични през празниците на 2014 г.
по статията работи: Данаил Казаков
Intel представи процесора Intel® Core™ M

По време на IFA, световното търговско изложение за потребителска електроника и битови устройства, Intel представи новия процесор Intel® Core™ M, който ще захранва нови 2в1 устройства от различни производители, сред които Acer*, ASUS*, Dell*, HP*, Lenovo* и Toshiba*. Като предоставя оптимална комбинация от мобилност и производителност, новият процесор на Intel е специално създаден с цел невероятна производителност при тънките, безвентилаторни, ултра-мобилни устройства. Процесорът Intel Core M може да захрани изключително тънки устройства с високото ниво на производителност на Intel Core, и да предостави до два пъти по-дълъг живот на батерията, в сравнение с четиригодишна система.

"Ние проведохме многогодишна мисия, за да посрещнем изискванията на крайните потребители и да преобразим мобилните компютърни технологии,” каза Кърк Скоугън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Персонални компютърни технологии, в Intel Corporation. "Представянето на Core M бележи важен момент в това пътуване. Core M е първият процесор от нова продуктова фамилия, който е създаден в изпълнение на обещанието за едни от най-тънките лаптопи и най-високопроизводителните таблети в едно единствено 2в1 устройство."

По-бърза производителност и дори още по-дълъг живот на батерията

Процесорът Intel Core M позволява до 50 процента по-бърза изчислителна производителност и 40 процента по-бърза графична производителност, спрямо сравними процесори от предишното четвърто поколение Intel Core . Потребители с по-стари персонални компютри ще забележат значително увеличение на производителността. Процесорът Intel Core M предоставя до два пъти по-голяма компютърна производителност и до седем пъти по-добро графично представяне, в сравнение с четири годишен компютър, например.

През 2013 година Intel предостави най-голямото в историята на компанията подобрение на живота на батерията от едно поколение, спрямо предишното поколение. Процесорът Intel® Core™ M и платформата за намаляване на енергопотреблението, вдигнаха летвата за издържливост на батерията дори още по-високо. Процесорът Intel Core M може да се справи с повече от осем часа видео излъчване; което е с до 20 процента (1.7 часа) по-дълъг живот на батерията, в сравнение с предишното поколение процесори Intel Core, и двойно повече от издръжливостта на батерията на среден, четири годишен персонален компютър .

Тънки, безвентилаторни 2в1 системи на пазара за празничния сезон на 2014... и след това

Обвивката на процесора Intel Core M е 50% по-малка, и със своите 4.5 вата, има 60% по-ниска топлинна мощност, в сравнение с предишното поколение.5 Това позволява на производителите на оригинално оборудване (OEM) да проектират елегантни, безвентилаторни системи – по-тънки от 9мм - по-тънки от батерия тип ААА и най-елегантните в момента лаптопи. Вече има в процес на разработка над 20 продукта базирани на Intel Core M от производители на оригинално оборудване. Първите системи, базирани на процесора Intel Core M, ще са на рафтовете на магазините за празничния сезон.

 

По време на IFA производители, включително Acer, ASUS, Dell, HP и Lenovo, разкриха нови, предстоящи скоро устройства, базирани на процесора Intel Core M, в редица различни размери, дизайни и ценови нива.

  • През четвъртото тримесечие Acer ще разшири своята популярна серия 2в1 устройства от ноутбуци с Aspire Switch 12*, характеризиращи се с 12.5-инчов FHD дисплей с уникална стойка и магнитна клавиатура, която позволява плавно движение между 5 режима.
  • ASUS представи ASUS Zenbook UX305*, изключително тънък и лек Ultrabook™ с 13-инчов QHD диплей и ASUS Transformer Book T300FA* 2в1 устройство, който беше представен по време на презентацията на Intel. Transformer Book T300FA е 2в1 устройство с висока производителност; предвижда се да бъде наличен в Европа през тази есен на цена от около €599. В перспектива, ASUS планират да направи дори още по-тънък ASUS Transformer T300 Chi*.
  • Dell анонсира своето първо комерсиално 2в1 устройство, Latitude 13 7000 Series*, което комбинира лек бизнес Ultrabook и отделящ се таблет в едно мощно безкомпромисно устройство.
  • HP още повече разширява своето известно ENVY портфолио с допълнение от два нови HP ENVY x2* отделящи се персонални компютри, налични в 13.3-инча и 15.6-инча форм фактори.
  • Новият Lenovo ThinkPad Helix*, който ще е достъпен през октомври, е 12 процента по-лек и 15 процента по-тънък от предшественика си, докато събира дори повече мощност, благодарение на процесора Intel Corе M.

Intel също представи информация за предстоящия, базиран на процесора Intel Core M, дизайн от Toshiba, и съобщи, че по-широк достъп до устройства, базирани на Intel Core M, се очаква през първата половина на 2015 г.

За да разшири още повече избора от системи и наличността, Intel обяви, че работи също с ODMs, сред които Wistron* и други. Wistron планира дизайн, базиран на процесора Intel Core M, и вдъхновен от Intel "Llama Mountain” reference device. Intel представи за първи път зашеметяващото, безвентилаторно референтно устройство Llama Mountain, което е тънко 7.2 мм и тежи само 620 грама, по време на Computex, Тайван, по-рано тази година.

"Безконфликтен” Процесор; Допълнителни характеристики

Intel Core M е "безконфликтен” продукт, което означава, че не съдържа конфликтни минерали (калай, тантал, волфрам и / или злато), които директно или индиректно финансират или облагодетелстват въоръжени групи в Демократична Република Конго или страни в близост.

Процесорът Intel Core M е достъпен в няколко версии: процесори до 2.0GHz – Intel Core M-5Y10/5Y10a и процесори до 2.6 GHz Intel Core M-5Y70. Intel Core M-5Y70 е най-високо производителният Intel Core M процесор и също така се предлага и с технологията Intel vPro за бизнес 2в1 устройства с вградени функции за защита, за да се спомогне запазването на информацията, потребителски данни на потребителя и мрежов достъп.

Също така, характеристиките на платформата на Intel Core M, влючват поддръжката на висококачествено аудио, Intel® Wireless Display 5.0, Intel второ поколение 802.11ac продукти и ще се усъвършенстват, за да поддържат безжичен docking с WiGig от Intel. За повече информация, моля, посетете: www.intel.com.

 

За Intel

Intel (NASDAQ: INTC) е световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства по света. Като лидер в корпоративната отговорност и устойчивост, Intel също така създава първите в света налични за търговски цели "безконфликтни" микропроцесори. Допълнителна информация за Intel може да намерите на newsroom.intel.com и blogs.intel.com, а за усилията на Intel при безконфликтните минерали на conflictfree.intel.com

 реклама